Resultats de la cerca
Es mostren 159 resultats
higiene
Ciència que estudia les condicions i els factors personals o ambientals que influeixen en la salut física i mental i que afavoreixen l’aparició i la difusió de les malalties.
higiene
Alimentació
Conjunt de condicions que tenen per objecte garantir les necessàries qualitats sanitàries dels aliments perquè siguin nutritius, d’aspecte agradable, nets i exempts d’agents nocius.
Aquests agents nocius poden ésser substàncies químiques tòxiques o microbis patògens o llurs productes introduïts per persones, animals o agents naturals aire, aigua en qualsevol fase de la producció dels aliments La higiene s’ocupa de l’estat sanitari dels manipuladors d’aliments, de les normes sanitàries de locals, installacions, maquinàries, indústries i establiments alimentaris, dels utensilis i materials en contacte amb els aliments en llur preparació o consum i del control que tot això pressuposa segons la legislació
higiene pública
Higiene en l’aplicació de la qual intervé l’autoritat dictant les normes oportunes en cada cas.
Resulta especialment important en les situacions catastròfiques grans incendis, inundacions, etc per tal d’evitar la difusió de malalties infectivocontagioses
higiene sexual
Part especialitzada de la higiene que tracta del sexe, de la conducta, de l’educació i de les relacions sexuals.
higiene mental
Psicologia
Medicina
Branca de l’activitat medicopsicològica que es proposa de mantenir la salut mental de la població i prevenir l’aparició o l’agreujament de problemes psíquics.
higiene individual
Conjunt de les regles encaminades a la conservació de la integritat de les diverses funcions de l’organisme i a la millora i l’increment de la salut.
Té una gran importància la divulgació dels seus preceptes mitjançant l’educació sanitària
higiene escolar
Part de la medicina preventiva que es preocupa de la protecció i la millora de la salut dels nens en edat escolar i que n’afavoreix l’educació global.
higiene d’instal·lacions
Alimentació
Tecnologia
Agronomia
Característiques de les instal·lacions directament relacionades amb la seguretat higiènica d’una planta de producció.
Aquest aspecte és fonamental en el cas de les superfícies directament en contacte amb l’aliment Són installacions higièniques les que estan en contacte directe amb el producte alimentari i es caracteritzen per ser inerts, llises, no poroses, polides, sense defectes, forats, esquerdes, fàcilment accessibles a la inspecció, neteja i desinfecció o bé fàcilment desmuntables
higiene en els esports
Part de la higiene que estudia l’alimentació dels esportistes, les condicions que han de tenir els vestits i els requisits que han de reunir els locals on hom practica l’esport.
Acadèmia d’Higiene de Catalunya
Medicina
Institució fundada l’any 1887 per un grup de metges i altres professionals preocupats pels problemes de la higiene social.
S'ocupà dels accidents i malalties dels treballadors i del treball de les dones i dels infants Tingué com a òrgan d’expressió el Boletín de la Academia de Higiene 1893 Entre els seus membres més actius cal esmentar Joan Giné i Partagàs, Ignasi Valentí i Vivó, Rafael Rodríguez i Méndez i Josep Queraltó El 1905 fou declarada oficial L’any 1906 organitzà el Primer Congrés d’Higiene de Catalunya, que presidí Felip Proubasta
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina