Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
quelat
Bioquímica
Denominació genèrica dels complexos cíclics que resulten de la interacció de lligands bidentats o multidentats amb cations metàl·lics (quelació).
Els quelats contenen formalment un sistema heterocíclic en el qual un ió metàllic es troba unit, mitjançant enllaços covalents, a dos o més àtoms no metàllics pertanyents a una mateixa molècula Els quelats presenten algunes propietats característiques, com ara volatilitat, solubilitat baixa en dissolvents polars i elevada en els apolars, i també una notable estabilitat tèrmica i, en molts casos, inèrcia química
purina
Bioquímica
Nom genèric de diverses substàncies d’origen natural, derivades formalment de la purina.
Les més importants són l' adenina , la guanina , la hipoxantina, l' àcid úric i la xantina , i, entre els derivats metilats d’aquesta darrera, la cafeïna , la teofillina i la teobromina
uroporfirina
Bioquímica
Nom genèric de quatre substàncies que formalment resulten de la condensació de quatre molècules de porfobilinogen amb pèrdua d’amoníac.
La uroporfirina III és el precursor de l’hemina
sorbitol
Bioquímica
Alcohol hexahidroxílic derivat formalment de la glucosa per reducció del grup aldehid d’aquesta, que ocorre a la natura en petita quantitat en diversos fruits.
És un sòlid cristallí incolor, de gust dolç, soluble en l’aigua i l’acetona i poc soluble en els altres solvents orgànics Pot existir en dues formes enantiòmeres, la natural de les quals és el D --sorbitol amb a 2 5 G = -1,98° en aigua Hom l’obté industrialment per hidrogenació catalítica de la D -glucosa, i és emprat com a producte de partida en l’obtenció de l’àcid ascòrbic per fermentació, en medicina com a colagog, i com a edulcorant i additiu alimentari