Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
acetofenona
Química
Líquid incolor que bull a 201,7°C i es congela a 19,7°C; és soluble en els dissolvents orgànics i molt poc en aigua.
Hom l’obté acetilant el benzè per reacció de Friedel i Crafts, o bé oxidant l’etilbenzè, i com a subproducte de la fabricació del fenol per oxidació del cumè És utilitzada en perfumeria per a donar l’olor de la tarongina
farnesol
Farmàcia
Química
Perfumeria
Alcohol sesquiterpènic dels olis de tarongina i de llimona i els bàlsams del Perú i de Tolú.
És emprat en perfumeria
àcid rosmarínic
Química
Polifenol derivat de moltes plantes comunes de la família de les labiades (romaní, sàlvia, orenga, alfàbrega, marduix, farigola, menta, lavanda, perilla i tarongina, entre d’altres).
Es tracta d’un èster de l’àcid cafeic amb l’àcid 3,4-dihidroxifenil làctic amb acció antiinflamatòria i antiallèrgica La seva activitat antioxidant és més elevada que la de la vitamina E i elimina les espècies d’oxigen reactiu ROS i, probablement, espècies de nitrogen reactiu RNS, cosa que redueix el risc de càncer i altres malalties inflamatòries i allèrgiques Alguns dels efectes de l’àcid rosmarínic podrien estar relacionats amb la prevenció de modificacions epigenètiques i amb el seu efecte sobre factors de transcripció
nerolina
Química
Èter obtingut per reacció del 2-naftol amb l’etanol en presència d’àcid sulfúric, en forma d’uns cristalls blancs que es fonen a 35°C i fan olor de tarongina.
És emprat principalment en perfumeria