Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
perill alimentari
Medicina
Alimentació
Agent biològic, físic o químic que pot causar un efecte perjudicial per a la salut si és present en un aliment.
Pot comportar un risc alimentari segons la probabilitat que pugui causar efectes adversos sobre la salut de les persones i segons la gravetat d’aquests efectes Els perills alimentaris es classifiquen, segons la seva naturalesa, en perills biològics, perills físics i perills químics
antipsicòtic
Medicina
Dit del fàrmac usat en el tractament de l’esquizofrènia i d’altres trastorns psicòtics.
Els diferents tipus d’antipsicòtics tenen estructura química molt diversa, però tots són antagonistes del receptor cellular de la dopamina Alguns antipsicòtics del grup de les fenotiacines també són útils com a antiemètics i per al tractament del singlot Llur ús pot provocar efectes adversos importants sedació excessiva, intranquiŀlitat, simptomatologia extrapiramidal, discinèsies, trastorns de la sexualitat i efectes colinèrgics com ara retenció urinària i ili paralític
farmacovigilància
Medicina
Seguiment de tractaments farmacològics amb la finalitat d’avaluar i constatar els efectes secundaris i adversos.
Atès que en els estudis previs a la comercialització d’un fàrmac participen un nombre reduït de persones voluntàries, en el moment de la comercialització el coneixement dels possibles efectes indesitjables és limitat i es fa necessari un seguiment que identifiqui nous efectes no observats en la fase d’experimentació i que n'avaluï el risc per poder informar els professionals mèdics
nombre necessari a tractar
Medicina
Nombre mitjà de persones que han de rebre el tractament experimental perquè se’n beneficiï una més que amb el tractament de comparació o, en el cas d’episodis adversos, per a evitar un cas advers més que els que s’evitarien en el grup de comparació.
El nombre necessari a tractar és l’invers de la reducció absoluta del risc