Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
aramon
Viticultura
Cep vinífer de la regió del Llenguadoc.
És molt productiu, però proporciona vins de poca graduació alcohòlica
vi

Representació simplificada del procés d’el·laboració del vi blanc i usos principals dels subproductes
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…
graduació
Viticultura
Grau alcohòlic d’un vi o de qualsevol altra beguda alcohòlica.
grau alcohòlic
Física
Química
Viticultura
Unitat de mesura de la concentració alcohòlica, equivalent al tant per cent en volum d’alcohol etílic contingut en un vi o en qualsevol solució alcohòlica, determinat a 15°C (graus Gay-Lussac o francesos) o a 20°C.