Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
cabernet
Viticultura
Varietat de vinya, conreada a França (regió de Bordeus), de ceps vigorosos i productius i raïms de mida mitjana i de forma irregular, amb grans petits, esfèrics i plens de llavors, de color negre i de gust agre, que maduren a mitja estació.
És destinada a l’obtenció de vi negre, ric en alcohol i en taní
vi generós
Viticultura
Vi més anyenc i de més graduació que el corrent, obtingut per addició d’alcohol al most de raïm fresc.
vi

Representació simplificada del procés d’el·laboració del vi blanc i usos principals dels subproductes
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació dela rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge dela part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la…
grau alcohòlic
Física
Química
Viticultura
Unitat de mesura de la concentració alcohòlica, equivalent al tant per cent en volum d’alcohol etílic contingut en un vi o en qualsevol solució alcohòlica, determinat a 15°C (graus Gay-Lussac o francesos) o a 20°C.