Resultats de la cerca
Es mostren 40 resultats
Albert Adrià i Acosta

Albert Adrià i Acosta
Gastronomia
Cuiner i restaurador.
Collabora en molts dels projectes del seu germà, Ferran Adrià , alhora que ha desenvolupat una trajectòria pròpia Especialitzat en rebosteria, després d’un període amb el seu germà a El Bulli 1985-97 s’establí pel seu compte Entre altres projectes, el 2010 creà elBarri, un concepte global que inclou diversos restaurants, i el 2011 obrí a Barcelona els restaurants Tickets i 41º el qual tancà el 2014, que l’any 2013 obtingueren cadascun una estrella Michelin Posteriorment obrí els restaurants Pakta 2013 i Enigma 2017, també guardonats amb estrelles Michelin el 2014 i el 2017, respectivament…
barqueta

Barquetes
srgpicker (CC BY 2.0)
Gastronomia
Menja que consta d’una base, generalment una llesca de pa no gaire gran, damunt de la qual es disposen viandes lleugeres, com ara embotits, carn, anxoves, truita, etc., sovint amb un escuradents que ajuda a sostenir el conjunt.
pesto

Pesto
thebittenword.com (CC BY 2.0)
Gastronomia
Salsa elaborada a base de fulles d’alfàbrega fresca, all, formatges romà i parmesà, oli d’oliva, sal i pebre i, opcionalment, nous o cacauets o pinyons.
Propi de la Ligúria, especialment de Gènova, és característic de diversos plats de pasta de la cuina italiana
saltimbocca

Saltimbocca
Fanny Schertzer (CC BY 3.0)
Gastronomia
Filet de vedella típic de la cuina romana, de vegades enrotllat i farcit, que es cobreix amb un tall de pernil i fulles de sàlvia i se salta en una paella amb mantega i vi blanc.
xauarma

Xauarma
ActiveSteve (CC BY-ND 2.0)
Gastronomia
Carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d’entrepà, típica del Pròxim Orient.
tempura

Tempura
Javier Lastras (CC BY 2.0)
Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat amb trossos de peix, marisc i verdures, arrebossats i fregits, que es mengen acompanyats de nap ratllat i d’una salsa calenta feta amb shoyu i mirin.
natxos

Natxos
Christian Schnettelker (CC BY 2.0)
Gastronomia
Plat consistent en xips de tortilla amb formatge fos calent per sobre i, sovint, altres ingredients, com ara xili de Jalapa, olives, etc., que se serveix com a aperitiu o entrant.
Els natxos es poden convertir en un plat principal en incloure-hi altres ingredients, especialment carn, més formatge, crema agra, guacamole i alguna salsa Són un plat de la cuina tex-mex que s'ha popularitzat arreu
romesco

Salsa romesco
jules (CC BY 2.0)
Gastronomia
Salsa feta amb nyores, alls i tomàquets escalivats, oli, vinagre, ametlles o avellanes torrades i picades i sovint, també, altres ingredients com julivert, pebre i una mica de pa torrat, emprada indistintament amb peix, carn o altres menges com ara calçots.
pericana

Pericana
Fernando Medina (CC BY 2.0)
Gastronomia
Menjar típic del centre del País Valencià, sobretot de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, consistent en una barreja de pebrot vermell sec fregit, bacallà esqueixat, all i oli d’oliva.
escalivada

Escalivada
Sílvia Martín (CC BY 2.0)
Gastronomia
Menjar que hom prepara coent al caliu albergínies, pebrots, ceba i tomàquet, i que posteriorment hom pela, esbocina i amaneix amb oli i sal.