Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
pesto

Pesto
thebittenword.com (CC BY 2.0)
Gastronomia
Salsa elaborada a base de fulles d’alfàbrega fresca, all, formatges romà i parmesà, oli d’oliva, sal i pebre i, opcionalment, nous o cacauets o pinyons.
Propi de la Ligúria, especialment de Gènova, és característic de diversos plats de pasta de la cuina italiana
espècia
Gastronomia
Substància aromàtica i estimulant del gust, d’origen vegetal, emprada per a condimentar aliments.
La part útil del vegetal fulles, flors, rizomes, llavors, escorça, etc depèn de cada planta Les espècies es caracteritzen per llurs components aromàtics, que hom pot agrupar en una fracció volàtil i en una fracció fixa, els quals poden contenir olis essencials, alcaloides, resines, terpens, àcids orgànics, composts sulfurats, etc Independentment d’aquests components que els atorguen caràcter, les espècies contenen també proteïnes, greixos i hidrats de carboni En algunes espècies hom ha descobert, gràcies a llurs components específics, propietats conservadores dels aliments que condimenten La…