Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
Anthelme Brillat-Savarin

Anthelme Brillat-Savarin
Gastronomia
Història
Literatura francesa
Escriptor i polític francès.
És conegut perquè fou un dels primers sistematitzadors de la gastronomia, particularment de la francesa La seva obra fonamental és Physiologie du goût 1826
gastronomia
Gastronomia
Art de menjar bé, amb satisfacció, tant referit a combinacions individuals com al conjunt de tot un menjar (amb inclusió de vins).
Com a art estructural començà a la primeria del s XIX, en els ambients intellectuals francesos, bàsicament per les accions d’ABrillat-Savarin i MACarême Ha implicat el redescobriment de la cuina popular i la recerca sistemàtica de noves combinacions Com que és un art basat en impressions, habituds dietètiques i condicionaments psicològics i culturals, presenta evolucions en el decurs del temps Així, de bon començament tenien una importància primordial els plats d’elaboració complexa No fou fins a una segona etapa probablement per l’entrada de la cuina industrial que la cuina…