Resultats de la cerca
Es mostren 17 resultats
bistec

Bistec de vedella amb patates fregides
Allan Reyes (CC-BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Tall (d’uns 100 a 200 g) de filet o fals filet de bou, de vedella, etc., per a coure a la graella o saltat a la planxa o fregit.
vinagreta
Gastronomia
Salsa feta amb ceba, julivert i ou dur, barrejats amb vinagre, oli i sal.
És emprada, freda, en plats de peix, marisc i carn perdiu, pollastre, vedella
bunyol

Bunyols de bacallà
Gastronomia
Massa fregida, de forma més o menys rodona o de rosca, feta de pasta de farina, ous, llet i aigua i ensucrada en alguns casos (bunyols de vent).
Hom pot afegir altres components a la massa abans de fregir bacallà dessalat i esmicolat i all i julivert bunyols de bacallà , poma ratllada i conyac bunyols de poma , cervell de be, vedella, etc bunyols de cervell , aiguardent i pell de llimona ratllada bunyols de l’Empordà , etc Hom en coneix varietat a tots els Països Catalans i és un menjar propi de determinades festes o temps de l’any la Candelera, Carnestoltes, dimecres de Cendra, Quaresma, Sant Josep, Setmana Santa, Santa Teresa, Tots Sants i la matança del porc
hamburguesa

Varietat d’hamburgueses
© MPG
Gastronomia
Massa de carn picolada, de forma plana i ovalada.
Generalment és de carn de bou o de vedella, però també pot ser de porc o de pollastre D’origen alemany, també és anomenada bistec alemany o bistec d’Hamburg Fou portada als EUA pels emigrants alemanys el 1850, i al cap de pocs anys es convertí en l’arquetip de menjar americà La importància de l’hamburguesa en la cultura popular al segle XX deriva del fet que es troba a tot arreu, tant als restaurants com als establiments anomenats fast-food de menjar ràpid, molt estesos actualment, tant als EUA com a la resta del món Hom acostuma a menjar-la com a entrepà, sovint acompanyada de condiments…
carbonada
Gastronomia
Carn de porc, de vedella o de bou cuita a la brasa, sobre carbó.
bistec tàrtar

Bistec tàrtar
(CC0)
Gastronomia
Massa de carn de vedella o bou picolada i assaonada de diverses maneres, servida crua.
galantina
Gastronomia
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc, trinxada i cuita amb una gelea, que hom serveix fred.
rosbif
Gastronomia
Tall de carn de bou o de vedella, especialment de fals filet, rostit lleugerament de manera que resti una mica cru per dintre.
taco

Tacos
thepismire (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Menja típica de Mèxic que consta d'una tortilla de blat de moro enrotllada amb algun ingredient a l'interior com ara pollastre, vedella, pebrots, etc.