Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
avicultura
avicultura Cria de gallines en bateria (granja Castelló, Arenys de Mar)
© Fototeca.cat
Avicultura
Tècnica de la cria d’ocells en general i, més especialment, de l’aviram (gallines, oques, ànecs, i també coloms, guatlles, perdius, pintades, faisans, indiots, etc).
Pot tenir interès per a l’obtenció d’individus ornamentals algunes races d’ànecs, oques i cignes o aptes per a algun tipus d’exhibició galls de combat, però la seva finalitat principal és l’obtenció d’ous, carn i plomes La gran demanda d’aquests productes avícoles ha comportat la necessitat d’una gran producció i d’un rendiment òptim de l’aviram, aconseguits per selecció dels millors reproductors, i per creació d’híbrids que reuneixin unes característiques de qualitat i de rendiment superiors a les de les races originals Les bones condicions d’allotjament, higiene, juntament amb…
broiler
Avicultura
Polla o pollastre d’edat generalment inferior a dotze setmanes i d’un pes viu comprès entre 1 300 i 1 800 g, obtingut encreuant estirps especials d’aviram de carn.
Els broilers proporcionen una carn tendra, de bona qualitat El mètode per a l’obtenció de broilers , anomenat mètode broiler per a la producció de carn, consisteix a engreixar alhora i en el mateix local un gran nombre d’individus, emprant els mateixos jaços durant tot el període d’engreix És convenient, amb aquest mètode, que cada partida comprengui de 5 000 a 10 000 individus, i que cada installació contingui solament lots totalment uniformes aviram d’una mateixa edat, raça, etc
lloca
Avicultura
Femella d’aviram, especialment gallina, que cova i cria els polls.
La inclinació de fer-ho és un factor hereditari dominant i, tot i que era considerada avantatjosa quan encara es practicava la incubació natural, actualment, a causa de la industrialització de l’avicultura, és considerada com un defecte Les races pesants, com la de Dorking, la de Faverolles i la de Sussex, hi tenen més tendència que les lleugeres, com la de Leghorn i la de Bresse
grit
Avicultura
Preparat de grans de sorra de 2 a 3 mm de gruix, de sílex, granit o quars, que es dóna a l’aviram per afavorir la trituració del menjar.