Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
raça andalusa
Avicultura
Raça mediterrània de gallines integrada per individus de color gris blanquinós, molt rústecs, que ponen pocs ous però molt grossos.
ànec mut
Ànec mut
© Fototeca.cat
Ornitologia
Avicultura
Ànec de cos llarg i ample, amb plomes molt abundants, bec estret i punxegut voltat d’unes berrugues carnoses vermelles que, en fer-se vell l’ànec, arriben fins als ulls.
La cua, llarga i mòbil, té un elevat nombre de vèrtebres La tràquea és aixafada, la qual cosa dificulta a l’animal l’emissió de sons, d’on prové el nom de mut Té la temperatura del cos més baixa que els altres ànecs, per la qual cosa retarden la incubació Procedent de l’Amèrica tropical ha estat importat i domesticat a diversos països amb diferents noms ànec de Berberia, reial, crioll, espanyol , etc És criat com a productor de carn L’ ànec mestís és una raça híbrida d’ànec mut i una altra raça de carn No té tipus ni color definits, car aquests trets depenen de les…
ànec corredor

Ànec corredor indi
Bjoern Clauss (CC BY-SA 2.5)
Ornitologia
Avicultura
Ànec de superfície, d’aspecte molt diferent als altres ànecs.
Té el coll molt llarg i fi Salvatge a l’Índia septentrional i domesticat a Anglaterra amb el nom d' India runer o corredor indi És criat com a productor d’ous les femelles en ponen pels volts de 270 anuals, fecunditat que conserven fins als 6-7 anys Són els ous més semblants als de gallina, i per tant els més estimats Per encreuament de l’ànec corredor i l’ànec de Rouen, fou obtingut a Anglaterra l’ ànec kaki-campbell La femella té tot el cos caqui fosc, el mascle té, a més, el cap, el coll i les extremitats inferiors castanys És la raça més rústega i de gran qualitat de posta…
broiler
Avicultura
Polla o pollastre d’edat generalment inferior a dotze setmanes i d’un pes viu comprès entre 1 300 i 1 800 g, obtingut encreuant estirps especials d’aviram de carn.
Els broilers proporcionen una carn tendra, de bona qualitat El mètode per a l’obtenció de broilers , anomenat mètode broiler per a la producció de carn, consisteix a engreixar alhora i en el mateix local un gran nombre d’individus, emprant els mateixos jaços durant tot el període d’engreix És convenient, amb aquest mètode, que cada partida comprengui de 5 000 a 10 000 individus, i que cada installació contingui solament lots totalment uniformes aviram d’una mateixa edat, raça, etc
pollastró
Avicultura
Pollastre de raça lleugera o semipesant, destinat a l’alimentació, que se sacrifica quan té entre 8 i 10 setmanes de vida i un pes que oscil·la entre 600 i 700 g.