Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
broiler
Avicultura
Polla o pollastre d’edat generalment inferior a dotze setmanes i d’un pes viu comprès entre 1 300 i 1 800 g, obtingut encreuant estirps especials d’aviram de carn.
Els broilers proporcionen una carn tendra, de bona qualitat El mètode per a l’obtenció de broilers , anomenat mètode broiler per a la producció de carn, consisteix a engreixar alhora i en el mateix local un gran nombre d’individus, emprant els mateixos jaços durant tot el període d’engreix És convenient, amb aquest mètode, que cada partida comprengui de 5 000 a 10 000 individus, i que cada installació contingui solament lots totalment uniformes aviram d’una mateixa edat, raça, etc
ànec

Ànec collverd i pollets
© Corel / Richard Jackson
Ornitologia
Avicultura
Nom donat a diversos ocells anseriformes de la família dels anàtids, migradors, de coll curt i bec aplanat, amb potes palmípedes i molt curtes.
Els ànecs es poden aplegar en quatre grups els ànecs del gènere Tadorna , grossos i semblants a les oques els ànecs de superfície o nedadors, que cerquen l’aliment sense cabussar-se els ànecs cabussadors, que s’afonen i neden per sota l’aigua per obtenir aliments en aquest grup es distingueixen els que freqüenten les aigües dolces, els morells, dels grans ànecs marins del gènere Melanitta i els becs de serra, del gènere Mergus Són ocells bastant grossos llur llargada pot variar, segons les espècies, entre uns 35 i 65 cm, de cos feixuc, protegit per un dens plomatge greixós i hidròfug,…