Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
fístula pulmonar
Patologia humana
Comunicació del parènquima pulmonar amb els bronquis, la pleura o l’exterior.
És consecutiva a l’obertura d’un abscés, una caverna o un focus gangrenós
trombosi embòlica
Patologia humana
Trombosi consecutiva a l’obstrucció d’un vas per un èmbol.
mastoïditis
Patologia humana
Inflamació de l’apòfisi mastoide, consecutiva, gairebé sempre, a una otitis mitjana.
latirisme
Patologia humana
Intoxicació consecutiva al consum de diverses espècies de guixes (Lathyrus cicera, L. sativus, etc.), manifestada amb tremolors, incontinència d’orina i, més tard, paràlisi amb contraccions a les cames i tremolor als membres superiors.
És de pronòstic incert, puix que molt sovint el malalt triga anys a recuperar el moviment dels membres inferiors
fractura

Diferents tipus de fractura. De dalt a baix: comminuta, completa, en branca verda i oberta
© Fototeca.cat
Patologia humana
Solució de continuïtat d’un os o més consecutiva, generalment, a un traumatisme o, de vegades, a una contracció violenta dels músculs que s’hi insereixen; també pot ésser deguda a una malaltia de l’os (osteoporosi), i en aquest cas hom l’anomena espontània, i sovint és indolora.
Les fractures agafen el nom de l’os afectat, i la teràpia normal és la següent d’entrada cal procedir a la reducció de l’os trencat, i tot seguit cal mantenir aquesta reducció i immobilitzar generalment, durant 40 dies el membre o la part del cos que conté l’os fracturat, a vegades unint-lo amb una tija metàllica o clau o per altres procediments quirúrgics
Malaltia celíaca
Patologia humana
Definició La malaltia celíaca constitueix un trastorn intestinal crònic que es caracteritza per una alteració de la mucosa o capa de revestiment intern de l’intestí prim, en què es produeix una disminució notable dels plecs i les vellositats que en són característics Aquesta alteració, a conseqüència de la qual es presenta un defecte en l’absorció de la majoria de les substàncies nutritives contingudes als aliments, és provocada per una dificultat específica de les cèllules intestinals en l’absorció del gluten, una proteïna continguda en diversos cereals de gra com ara el blat, el sègol, l’…