Resultats de la cerca
Es mostren 14 resultats
esponjat
Alimentació
Sucre a punt de bola fort, esponjat amb glaça feta de clara d’ou i sucre de llustre i un pols de crémor tàrtar.
Hom el serveix a peces per a dissoldre amb aigua És emprat com a refrescant
pasta
![](/sites/default/files/media/FOTO2/pasta.jpg)
Pasta de galetes estirada
© Istockphoto
Alimentació
Massa plàstica feta amb farina i aigua.
Segons el tipus de blat emprat, serveix per a fer pa, galetes o pastes alimentoses És anomenada també pasta de farina
segó
Alimentació
Agronomia
Conjunt de pells dels cereals, especialment del blat, que se separa dels grans en la molta.
Ric en elements minerals 4-4,5% i en cellulosa 5-10% i amb contingut considerable de midó 60-70% i de proteïnes 15%, el segó de blat serveix d’aliment de diversos animals, com els porcs, les gallines, etc, i és emprat per a augmentar el contingut cellulòsic de productes dietètics
fumatge
Alimentació
Acció de sotmetre aliments a l’acció del fum a fi d’assaonar-los i alhora perquè es conservin.
La llenya que produeix el fum ha d’ésser seca i poc o molt aromàtica, i el procés serveix per a eliminar una part de l’aigua dels aliments i, a més, per a esterilitzar-los Prèviament hom acostuma a salar-los o coure'ls, la qual cosa els proporciona una estabilitat més duradora El fumatge pot ésser fet en fred, a uns 25°C carn, salmó i productes no gaire propensos a la descomposició, i en calent, a 90-120°C embotits i peix en general Les installacions modernes de fumatge són aïllades i hermètiques, i disposen de control de temperatura La llenya més apreciada per a cremar és la de…
esmorzar dinar
Alimentació
Esmorzar pres més tard de l’hora i força abundant que serveix ja de dinar.
canya
Alimentació
La més petita mesura de cervesa de barril que se serveix en un bar, un restaurant, etc.
infusor
Alimentació
Receptacle reixat o perforat, generalment metàl·lic i de forma rodona o ovalada, que serveix per a infusionar substàncies vegetals.
butiròmetre
Alimentació
Aparell de laboratori que serveix per a determinar la riquesa en greix de la llet i els seus derivats.
La llet és tractada amb àcid sulfúric concentrat, el qual la descompon en xerigot i greix per centrifugació se separa el greix, la quantitat del qual és indicada directament en un tub graduat
prebiòtic
Alimentació
Substància que serveix de substrat nutritiu als bacteris intestinals i que no pot ser digerida ni absorbida abans de la seva arribada al còlon.
És capaç de modificar favorablement la composició de la flora del còlon, i el més freqüent és observar el creixement i l’activitat metabòlica de soques del grup dels lactobacils o dels bifidobacteris Els prebiòtics són components alimentaris funcionals que es poden obtenir de manera natural per extracció directa de les plantes arrels, espàrrecs, soja, blat, alls, etc i també a través de la producció sintètica per la conversió enzimàtica de sucres Un exemple d’aliment prebiòtic és el que conté fibres que la digestió humana no pot utilitzar com fructooligosacàrids o inulina, però que són…