Resultats de la cerca
Es mostren 16 resultats
seu
Alimentació
Bioquímica
Greix sòlid obtingut per fusió i refinació dels teixits adiposos dels bòvids o d’altre bestiar.
En aquest darrer cas, hom indica el nom de l’espècie de la qual procedeix El seu dels bovins és blanc o groguenc, amb olor i sabor característics i consistència ferma El dels ovins i dels caprins és més blanc i dur, però té una forta olor que el fa no adient per a l’alimentació Conté del 94% al 96% de lípids, la composició dels quals és variable segons les espècies i àdhuc segons la part de l’animal Fonamentalment són triglicèrids mixts dels àcids oleic, palmític i esteàric Conté colesterol És un aliment energètic, difícil de digerir Si hom no el condiciona de manera adient protegit de l’aire…
danbo

Danbo
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta ferma i elàstica, presentat generalment amb forma rectangular.
blarney

Formatge blarney
Nicholas and Yin-Ying Sushkin (CC BY-NC-SA 2.0)
Alimentació
Formatge irlandès fet amb llet de vaca, de pasta ferma i gust dolç, presentat generalment amb forma arrodonida.
tilsit

tilsit
© Jon Sullivan
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, que durant els primers mesos de maduració se sotmet a rentatges amb aigua.
De gust lleugerament afruitat, és originari de la ciutat de Tilsit nom de Sovetsk, actualment a Rússia, durant la dominació prussiana
finlàndia suís
Alimentació
Formatge suís fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de 3 a 6 mesos, de gust especiat.
appenzell

Appenzell
Alimentació
Formatge suís fet amb llet de vaca, de pasta premsada i cuita, ferma, i de sabor fort, afruitat, amb un 45% de matèries grasses.
El seu nom prové del cantó suís d' Appenzell
cantal

Cantal
Alimentació
Formatge suau, de consistència ferma, generalment de forma cilíndrica, elaborat originàriament a Cantal (Alvèrnia) amb llet de vaca i de contingut mitjà de greix.
És molt apreciat com a postre o aperitiu i per a condimentar sopes
gloucester

Gloucester
Alimentació
Formatge fet amb llet de cabra, de pasta premsada molt ferma, madurat durant un període de dos mesos, originari de la ciutat anglesa de Gloucester.
fynbo

Fynbo
Alimentació
Formatge danès fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, presentat generalment en forma de barra, originari de l’illa de Fiònia (en danès, Fyn).
asiago

Asiago
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma semicuita i maduració mitjana, que se sol presentar en peces grosses, originari de la ciutat italiana d’Asiago.