Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
sinalbina
Alimentació
Substància cristal·lina que ocorre en les llavors de la mostassa blanca.
És un glucòsid que per l’acció de l’enzim mirosina, en presència d’aigua, es desdobla en isotiocianat de para-oxibencil, glucosa i bisulfat de sinapina
oleuropeïna
Alimentació
Química
Glucòsid de l’àcid cafeic esterificat amb un polifenol.
Té tast amarg, es troba a les olives i es destrueix amb àlcalis
glicirrizina
Alimentació
Glucòsid triterpènic extret de la regalèssia, de tast dolç.
La seva sal amònica és emprada en farmàcia com a edulcorant i aromatitzant, i com a agent escumós en algunes begudes no alcohòliques La seva fórmula és C 42 H 62 O 16
prunina
Alimentació
Bioquímica
Glucòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi.
naringina
Alimentació
Glucòsid que és present en les flors i en el fruit del taronger i en l’escorça de l’arbre.
És molt amarg hom l’empra com a additiu d’algunes begudes no alcohòliques
tapioca
Alimentació
Fècula obtinguda de l’arrel de la mandioca, sotmesa a un procés de fermentació (per tal d’hidrolitzar el glucòsid cianhídric), rentatge i assecatge (que elimina el cianhídric alliberat).
És la font energètica més important en l’alimentació de moltes poblacions africanes i sud-americanes Als països desenvolupats, hom la utilitza com a ingredient de productes alimentaris complexos sopes, galetes, preparats infantils, etc
taro

Tubercles del taro
Corel
Alimentació
Tubercle del taro, aliment bàsic dels polinesis, els quals, després de torrar-lo o coure’l per destruir un glucòsid que conté, preparen el poi, massa pastosa amilàcia, de gust una mica àcid però agradable.