Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
necessitats nutritives
Alimentació
Conjunt de substàncies indispensables necessàries per al manteniment de l’organisme.
Depenen de l’edat, el sexe, el pes, la superfície corporal, la temperatura ambient, l’activitat, l’estat patològic i l’alimentació Les energètiques calòriques provenen de la demanda d’energia dels processos vitals les plàstiques proteiques i de calci i de fòsfor, de la formació i la renovació de les substàncies corporals i les protectores reguladores, dels requeriments indispensables de vitamines i minerals Els organismes sanitaris i de l’alimentació nacionals i internacionals FAO, OMS han estudiat i divulgat les necessitats mínimes i mitjanes dels individus
valor nutritiu
Alimentació
Qualificació d’un aliment d’acord amb la seva capacitat de satisfer les necessitats energètiques, plàstiques i protectores de l’organisme.
ració
Alimentació
Conjunt d’aliments que ingereix diàriament un individu normal per satisfer les seves necessitats energètiques, plàstiques i protectores, a fi de mantenir la salut, sostenir l’activitat física i assolir l’equilibri físic.
El terme dieta, considerat a vegades sinònim, ha d’ésser reservat per als casos en què, generalment per causes patològiques, les necessitats no són les normals
farina
![](/sites/default/files/media/FOTO2/farina.jpg)
Utilitació de farina per l'elaboració de pa
© Istockphoto
Alimentació
Pólvores obtingudes per la molta del gra dels cereals (especialment blat, i també ordi, sègol, etc.).
Hom pot diferenciar la farina prima, que és la més fina, de la farina gruixuda, que és la menys fina i alhora conté més segó i porgadures La farina de blat és emprada per a fabricar el pa La barreja de tota la farina que surt del blat, abans de separar la prima de la gruixuda, és anomenada farina rodona L’examen microscòpic de la farina de blat permet de detectar possibles adulteracions degudes a l’addició d’altres menes de farina, els grans de midó de les quals tenen una forma distinta que els grans de midó del blat El midó i el gluten són els dos components principals de la…