Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
quallada
Alimentació
Producte semisòlid obtingut de la llet sotmesa a coagulació per l’acció del quall o altres enzims coagulants, sense addició de ferments lactis i sense separació del xerigot.
Pot ésser un pas previ a l’obtenció de formatge o d’un derivat làctic, típic del País Basc
bany
Alimentació
Operació tecnològica que consisteix a recobrir un producte alimentari amb un altre formant un embolcall definitiu.
És una tècnica molt freqüent en confiteria i en pastisseria Cal generalment un condicionament previ, una aplicació del bany en estat líquid i una solidificació posterior per tal d’aconseguir un producte consistent i manejable El bany tendeix a augmentar l’estabilitat i la conservació del producte base
deshidratació
Alimentació
Procés unitari en les indústries alimentàries que té per finalitat l’eliminació parcial de l’aigua continguda en els aliments, puix que la presència d’aigua és motiu d’alteració microbiològica d'aliments i d’alteració enzimàtica d'aliments d’aquests.
La complexa constitució dels aliments fa que la deshidratació hagi d’ésser conduïda en unes condicions d’equilibri entre rapidesa i suavitat del tractament a fi d’evitar al màxim pèrdues d’aroma i de vitamines, degradacions per reaccions entre els components i canvis estructurals que dificultin la rehidratació posterior Molts aliments, fonamentalment vegetals, han d’ésser sotmesos a un blanqueig previ a fi d’eliminar-ne els enzims En el procés de deshidratació el contingut d’aigua passa d’un 80-90% a un 5-10% El mètode més antic de deshidratació és per aire calent, que té els…
prerefredament
Alimentació
Operació a la qual són sotmesos els aliments abans de refrigerar-los o de congelar-los i que consisteix en un refredament previ per tal d’adaptar-los a les noves condicions i aconseguir així un estalvi energètic global en el procés.
preescalfament
Alimentació
Operació a la qual són sotmesos els aliments abans de blanquejar-los, pasteuritzar-los o esterilitzar-los i que consisteix en un escalfament previ i parcial per tal d’adaptar-los a les noves condicions i aconseguir així un estalvi energètic global en el procés.