Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
setrill d’amanir
Indústria tèxtil
Pot de metall amb tres brocs que era emprat antigament pels paraires i pels filadors per a mullar amb oli, amb aigua sabonosa, etc, les fibres que havien d’ésser cardades.
allioli

allioli fet en un morter
Gastronomia
Salsa composta amb alls pelats i finament picats al morter; hom hi afegeix oli tot debatent-ho fins que en resulta una emulsió.
És adequada per a amanir carns conill, etc, cargols, peix a la brasa, etc
assaonar
Fer saborós (el menjar), amanir-lo, mitjançant ingredients culinaris.
enciamar
Amanir amb sal, oli i, a més, sovint, vinagre i altres condiments.
vinagre
Enologia
Gastronomia
Líquid obtingut per fermentació acètica del vi i dels seus subproductes (brisa), bé que també pot procedir d’altres productes (com sidra i malt).
La fermentació és deguda als bacteris acètics aerobis de la família Acetobacteriaceae Hom parteix de vins de poc grau, sotmesos a aireig i a temperatura controlada 15-34°C en presència dels microorganismes, en forma de vinagre o de cultius purs, en repòs mètode Orléans, fent passar el vi a través d’encenalls impregnats de vinagre mètode alemany, amb injecció d’aire mètode Frings, per fermentació submergida, etc Els bacteris fermentatius formen un tel a la superfície mare del vinagre El vinagre és filtrat, emmagatzemat, per tal que envelleixi, i eventualment pasteuritzat És de color groc d’…
condimentar
Posar condiment a una menja, amanir, seguint la majoria de les vegades una tradició culinària.
setrill

Setrill
Recipient de vidre, de terrissa, de metall, de plàstic, etc., generalment amb una nansa a un costat i un broc llarg a l’altre, que serveix per a contenir i abocar líquids, especialment l’oli i el vinagre d’amanir, per a ús de la cuina, etc.