Resultats de la cerca
Es mostren 8 resultats
engreixar
Fer posar carn o greix (a una persona o un animal).
engreixar-se
Sentir una gran satisfacció, generalment fent-la visible.
adobar
Agronomia
Femar les terres, fornir-les adobs químics, millorar-les amb matèries fertilitzants.
broiler
Avicultura
Polla o pollastre d’edat generalment inferior a dotze setmanes i d’un pes viu comprès entre 1 300 i 1 800 g, obtingut encreuant estirps especials d’aviram de carn.
Els broilers proporcionen una carn tendra, de bona qualitat El mètode per a l’obtenció de broilers , anomenat mètode broiler per a la producció de carn, consisteix a engreixar alhora i en el mateix local un gran nombre d’individus, emprant els mateixos jaços durant tot el període d’engreix És convenient, amb aquest mètode, que cada partida comprengui de 5 000 a 10 000 individus, i que cada installació contingui solament lots totalment uniformes aviram d’una mateixa edat, raça, etc
engreix
Zootècnia
Acció d’engreixar un animal per mitjà d’una alimentació adequada.
Hom l’aplica solament als animals i races destinats a la producció de carn El període d’engreix depèn de l’animal de què es tracti Així, en l’aviram l’engreix comença l’endemà mateix del naixement per contra, en els porcs comença al final del deslletament al cap de sis a vuit setmanes del naixement La duració d’aquest període depèn de la raça, del pes que hom vol aconseguir i de l’aliment emprat La tècnica de l’engreix varia segons l’aliment aliment únic durant tot el el procés o disminució gradual del contingut energètic, la presentació en forma granular, en pasta, etc i el sistema de…