Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
escorxar
Arrencar, l’aigua corrent, la capa superficial (d’un terreny, un solc, etc).
escorxar
Tecnologia
Llevar, del bestiar mort, el cuir dels animals grossos, com els bovins, o la pell dels animals petits, com els vedells, les ovelles, etc.
escorxament
Tecnologia
Operació d’escorxar un animal mort.
L’escorxament ha d’ésser fet al més aviat possible després del sacrifici i hom el pot dur a terme manualment o amb màquines, procurant sempre que el cuir o la pell no tinguin defectes talls, forats, etc, que siguin retallats de forma reconegudament pràctica i exempts de contaminació per sang o per fems
escorxador

Façana de l'antic escorxador d'Alginet
© Vicenç Salvador Torres Guerola
Zootècnia
Lloc destinat a matar i escorxar el bestiar.
El concepte tradicional d’escorxador lligat a les carnisseries ha evolucionat cap a installacions centralitzades, on hom té molta cura dels problemes d’higiene i de l’aprofitament màxim de tots els productes Aquests propòsits s’assoleixen gràcies a la racionalització i la mecanització i als circuits independents que segueixen la carn i els residus A causa de l’alterabilitat d’aquests productes alimentaris, els escorxadors moderns disposen d’installacions complementàries per al tractament in situ dels residus, de quadres per a guardar-hi el bestiar que ha d’ésser sacrificat i, evidentment, d’…