Resultats de la cerca
Es mostren 54 resultats
licor
Begudes destil·lades
Beguda alcohòlica aromatitzada i dolça, preparada per maceració, infusió o destil·lació de materials vegetals amb alcohol, o bé per addició a alcohols d’extrets aromàtics, essències o aromes.
Els licors són edulcorats amb sucres naturals, acolorits o no De composició diversa, el contingut alcohòlic és superior a 30°, i el contingut en sucre, molt variable, és superior al 2% Hi ha una gran varietat de licors, amb noms diversos, que sovint fan referència al lloc d’origen o a la planta de la qual hom parteix anís, chartreuse , curaçao , menta, ratafia, etc Llur elevada concentració alcohòlica, el contingut en alcohols superiors i les essències els fan, en cas d’abús, més tòxics que les altres begudes alcohòliques vi i aiguardent L’elaboració dels licors destillats als Països Catalans…
licor
Farmàcia
Química
Dissolució en una proporció determinada de substàncies medicinals o de reactius químics en un solvent, generalment aquós.
Sovint reben diversos noms, com licor de Fehling , de Schweitzer , etc En farmàcia són coneguts el licor amoniacal anisat amoníac, alcohol i essència d’anís, el de Hoffmann èter i alcohol, el de Fowler arsenat potàssic i aigua i el de Van Swieten clorur mercúric, alcohol i aigua
crema de licor
Begudes destil·lades
Licor que té una quantitat de sucre superior al 30 per cent.
Hom el considera un producte intermedi entre els licors i els productes de confiteria Algunes cremes de licor de cafè, cacau, whisky, etc contenen, a més, crema de llet
licor de tiratge
Enologia
Solució de vi amb llevats que s’afegeix al vi de base dins de l’ampolla amb la finalitat d’iniciar la segona fermentació, en l’elaboració de vins escumosos.
cointreau

Ampolla de licor cointreau
Begudes destil·lades
Nom registrat del licor d’origen francès en el qual la taronja amarga macerada és un dels principals components.
arsenical
Farmàcia
Química
Substància d’aplicació terapèutica que conté arsènic en la seva molècula.
El seu estudi fou iniciat per Paul Ehrlich, el qual formulà que aquestes substàncies semblen actuar in vivo per la reducció de l’arsènic pentavalent a arsènic trivalent, que es fixa sobre els grups hidroxils -OH i sulfhidrils -SH de la matèria viva Els composts arsenicals poden ésser dividits en dos grans grups els minerals i els orgànics Entre els arsenicals minerals hi ha el triiodur d’arsènic AsI 3 , la solució del qual, licor de Donovan, és emprada en el tractament d’algunes dermatosis el triòxid d’arsènic, la solució del qual, anomenada licor de Boudin, té…
reactiu de Fehling
Química
Solució de sulfat de coure(II), hidròxid de sodi i tartrat sodicopotàssic (sal de Rochelle) emprada per a detectar sucres i d’altres substàncies reductores, pel fet que l’acció del reactiu produeix òxid de coure(I) (Cu2O) de color vermell.
Hom coneix diverses modificacions del reactiu També és anomenat licor de Fehling
sangria

Gerra amb sangria
Alimentació
Beguda refrescant a base de vi negre, aigua carbònica i llimona (o llimonada gasificada) i sucre.
Sovint hom hi afegeix algun licor brandi, cointreau , etc, certes espècies canyella, nou moscada, etc i d’altres fruites taronja, préssec, etc És servida freda
retornador
Farmàcia
Dit del medicament que estimula l’activitat cardíaca augmentant l’afluència de sang al cervell en els casos de lipotímia (desmai).
L’alcohol i l’èter, a petites dosis, són retornadors també són emprats l’aigua del Carme, el licor de Hoffmann, el conyac, el whisky , etc
trufa
Pastisseria
Mescla de nata batuda i xocolata fosa en parts iguals que hom empra en pastisseria per a farcir pastissos.
Eventualment pot contenir també algun licor, pólvores de pell de taronja, etc Aquesta trufa és anomenada també trufa crua , per a diferenciar-la de la trufa cuita, emprada en bomboneria
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Pàgina següent
- Última pàgina