Resultats de la cerca
Es mostren 14 resultats
fruit

Parts d’un fruit carnós
Botànica
Ovari desenvolupat que conté la llavor o les llavors formades.
En el cas dels fruits partenocàrpics partenocàrpia no hi ha llavors Després de la pollinització de la flor, els primordis seminals esdevenen llavors i tot l’ovari es modifica profundament es fa carnós, s’endureix o canvia de forma Els carpels es transformen en pericarpi , part del fruit que engloba les llavors El pericarpi es compon d’ epicarpi i d' endocarpi i, en molts casos, d’una capa intermèdia, sovint carnosa, el mesocarpi Així, per exemple, en el préssec la pell correspon a l’epicarpi, la carn al mesocarpi i el pinyol a l’endocarpi Hi ha fruits carnosos , amb el pericarpi gruixut i de…
nou
Botànica
Fruit indehiscent unilocular i monosperm, de pericarpi llenyós.
Les nous de mida petita són anomenades núcules
núcula
Botànica
Fruit sec, indehiscent, monosperm, de pericarpi endurit i normalment petit.
Procedeix d’un ovari súper
avellana

Avellanes
© Fototeca.cat-Corel
Economia
Agronomia
Fruit en núcula arrodonida de pericarpi llenyós, de l’avellaner.
aqueni
Botànica
Fruit sec i indehiscent, amb una sola llavor no soldada al pericarpi.
Actualment se sol donar aquest nom solament als fruits que, reunint les condicions indicades, procedeixen d’un ovari ínfer, com els de les compostes
blastocàrpic | blastocàrpica
Botànica
Dit de les llavors que germinen dins del pericarpi, com les dels mangles.
mesocarpi
Botànica
Part mitjana del pericarpi, compresa entre l’epicarpi i l’endocarpi; sovint és carnosa.
epicarpi
Botànica
En el fruit, capa externa del pericarpi que correspon a l’epidermis exterior del carpel.
Sol ésser prim, i forma la pell del fruit
endocarpi

Endocarpi (avellanes)
© Fototeca.cat-Corel
Botànica
En el fruit, capa interna del pericarpi, que correspon de vegades a l’epidermis interior del carpel.
A voltes és lignificada i constitueix el pinyol