Resultats de la cerca
Es mostren 80 resultats
revalorar
Tornar a valorar, a reconèixer el valor de quelcom.
infravalorar
Valorar (algú o alguna cosa) per dessota dels seus mèrits.
escandallar
Economia
Aplicar el procediment de l’escandall per valorar (una mercaderia).
valor biològic
Alimentació
Paràmetre emprat per a valorar la qualitat nutritiva d’una proteïna.
Hom l’indica per VB, i l’expressa com el percentatge de nitrogen absorbit que és retingut per a sintetitzar proteïnes corporals en subministrar la proteïna estudiada al subjecte d’experimentació com a única font de nitrogen i per sota del nivell mínim de manteniment, i depèn del contingut en aminoàcids de la proteïna en qüestió Hom no té en compte la pèrdua de nitrogen durant la digestió La proteïna “perfecta” té un VB 100 En general, les proteïnes de valor biològic elevat són les animals la millor és la d’ou de gallina, a diferència de les vegetals, malgrat que hi ha proteïnes vegetals, com…
iodatometria
Química
Mètode d’anàlisi volumètrica que fa ús d’una solució valorant de iodat de potassi, que és un oxidant relativament fort i té qualitats de patró primari.
Hom empra com a indicador el midó o bé un petit volum d’un solvent orgànic immiscible amb l’aigua, com el tetraclorur de carboni La iodatometria és emprada per a valorar una gran varietat de substàncies reductores i, en presència d’un excés de iodur, serveix també per a valorar àcids
antisèrum
Farmàcia
Sèrum que conté anticossos específics, obtingut de la sang d’un animal que ha rebut repetides dosis d’un determinat antigen.
Els antisèrums són emprats per a posar de manifest i valorar quantitativament, en diverses reaccions d’aglutinació, precipitació, desviació i fixació del complement, etc, aquests mateixos antígens
activitat d’aigua
Alimentació
Quocient a una temperatura determinada entre la pressió de vapor d’un producte i la de l’aigua.
És una mesura que indica l’aigua lliure que pot suportar el creixement microbià Es tracta d’un paràmetre cada vegada més utilitzat en ciència i tecnologia alimentària per valorar la possibilitat d’alteracions microbianes específiques en un producte determinat
sensor
Tecnologia
Nom donat genèricament a diversos dispositius, sistemes, etc, sensibles a determinats estímuls.
En captar-los i eventualment valorar-los els transmeten com a senyal a un altre dispositiu o sistema, el qual els utilitza com a informació, bé per a efectuar algun control, algun accionament, etc, bé per a elaborar alguna taula, algun gràfic, etc
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Pàgina següent
- Última pàgina