Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
àcid n-caproic
Química
Líquid oliós present en els greixos de la llet fins a un 2%, soluble en alcohol i en èter, lleugerament soluble en aigua.
Es fon a -3,4°C i bull a 205°C Hom l’obté com a subproducte en la fermentació butírica i en la destillació fraccionada d’àcids grassos naturals És emprat en la fabricació de perfums, cautxú sintètic, vernissos, resines i productes farmacèutics
hexanal
Química
Líquid que bull a 131°C.
S'autooxida i polimeritza, especialment en presència de traces d’àcid, i té una densitat de 0,839
caprolactama

Caprolactama
©
Química
Lactama cíclica de l’àcid ε-caproic que és obtinguda industrialment a partir de l’oxima de la ciclohexanona per transposició de Beckmann.
Té el punt de fusió a 70ºC i el d’ebullició a 180ºC És primera matèria per a la fabricació de fibres sintètiques, especialment el niló-6 i el perló, plàstics, plastificants, cuir sintètic, i és emprat com a vehicle de pintures
índex de Reichert-Meissl
Alimentació
Nombre que indica els mil·lilitres d’àlcali 0,1 normal que neutralitzen els àcids grassos volàtils i solubles en aigua (butíric, caproic) de 5 g de greix.
És important en l’anàlisi de mantega i succedanis
llet

Got de llet
© Dreamstime
Alimentació
Líquid secretat per les glàndules mamàries de les femelles dels mamífers, després del part, per alimentar el nounat.
La llet dels primers dies després del part és el calostre , d’un valor més immunològic que alimentari En alimentació humana hom empra la llet d’animals domèstics que la produeixen en quantitat vaques, cabres, ovelles, someres, egües, camelles, rens, búfals, zebús, llames i iacs La llet de vaca La llet de vaca , la més important, és un líquid opalí, blanc o una mica groguenc, d’olor característica i lleugeríssimament dolç La seva composició mitjana és 3,8% de lípids, 3,3% de proteïnes d’alt valor biològic, 4,8% de glúcids, 0,7% de minerals, 87,5% d’aigua, i petites quantitats de vitamines,…