Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
Panrico
Economia
Empresa del sector de l’alimentació amb seu a Esplugues de Llobregat.
Fou fundada el 1961 per la família Costafreda Esdevingué líder a l’Estat espanyol dels productes de forn i pastisseria industrial, amb productes com Donut o Bollycao Té fàbriques a l’Estat espanyol, Portugal i la Xina L’any 2005 el grup inversor britànic Apax Partners adquirí totes les accions de l’empresa, fins aleshores repartides entre La Caixa, la mateixa família Costafreda i el Banc Sabadell El 2008 adquirí de Kraft Foods el negoci de galetes Artiach El 2004 la facturació fou de 681 milions d’euros Els anys següents, la difícil situació de l’empresa comportà la venda de les…
Els sucres i els aliments dolços
Els sucres i altres aliments dolços es caracteritzen per llur potencial energètic i per llur escàs contingut d’altres tipus de nutrients, per la qual cosa es consideren com a aliments complementaris El sucre , que s’obté de la canya de sucre o de la bleda-rave, està format gairebé en un 100% per glúcids simples, sobretot sacarosa El sucre morè , menys refinat, té unes mínimes proporcions de fibra vegetal i de sals minerals La mel és una secreció viscosa i molt dolça, elaborada per les abelles, que s’utilitza en general com a edulcorant, per exemple substituint el sucre La qualitat nutritiva…
Difusió de la revolució agroalimentària. 1878-2007
Al darrer terç del segle XIX, a Catalunya i en el conjunt dels Països Catalans, s’inicià la revolució agroalimentària en alguns sectors de la producció agrària i ramadera Simbòlicament, aquest moment va tenir lloc quan es van presentar, a l’Exposició Internacional de Filadèlfia del 1878, les llonganisses de Vic, un embotit elaborat amb carn de porc yorkshire, fet amb màquines de trinxar carn alemanyes i emprant budells procedents dels grans escorxadors de Chicago, pebre d’Orient i sal catalana Multinacionals de la indústria agroalimentària 1929-2007 Als anys de la segona globalització, aquest…