Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
falàfel
JacobEnos (CC BY-SA 2.0)
Gastronomia
Pilota de forma aplanada i molt especiada que s’elabora amb pasta de cigrons, típica del Pròxim Orient.
Agredolços i lacats
L’any 206 aC, l’emperador Qin Shi Huangdi fou enterrat a Xi’an, capital del seu imperi, en companyia d’un fabulós exèrcit de terra cuita 6 000 soldats i cavallers de mida natural, tots diferents i reproduïts en detall Era un digne seguici per a qui havia aconseguit unificar per primer cop sota un sol poder tot el territori xinès, des del desert d’Ordos fins al delta del Xijiang, des de Sichuan fins a la mar Qin reuní regnes i senyorius, però també posà les bases, menys cruentes, d’una altra concertació la dels quatre dominis culinaris xinesos, pilar indiscutible de l’ulterior univers cultural…
biltong
Alimentació
Gastronomia
Carn tallada en el sentit de les fibres musculars a tires allargades, salada, especiada i assecada a l’aire.
fajita
Gastronomia
Plat preparat amb tires de carn especiada, originàriament de vedella, però també de pollastre o de porc, i verdures, que es presenten embolicades amb una tortilla, típic de la cuina mexicana.