Resultats de la cerca
Es mostren 53 resultats
salmorra
Alimentació
Solució aquosa de sal amb la qual hom pot tractar aliments per tal de conservar-los.
La concentració i la durada del tractament varien segons l’aliment Pot portar additius incorporats nitrats, sucres i plantes aromàtiques o derivats
salmorra
Geologia
Tecnologia
Aigua saturada de sal que resulta, en les salines, d’evaporar l’aigua de la mar o de dissoldre la sal gemma en aigua dolça injectada al jaciment.
salina
Explotació salina a Santa Pola (País Valencià)
© Fototeca.cat
Geologia
Tecnologia
Indret en el qual hom beneficia sal comuna, per evaporació de l’aigua de la mar o de llacs o fonts d’aigua salada o per extracció d’una mina o jaciment de la sal gemma o de salmorra saturada obtinguda en dissoldre la sal gemma en aigua dolça, que hi és injectada.
Els procediments d’obtenció de la sal, diferents segons que hom parteixi d’aigües salades o de sal gemma o salmorra, depenen també de la durada i de la intensitat de la insolació de l’indret on són les salines En les zones d’insolació llarga i intensa, hom sotmet les aigües salades, especialment les de la mar, a evaporació gradual en dues sèries successives de basses de poca profunditat En les basses de la primera sèrie l’aigua de mar, l’aigua salada de fonts o de llacs o la salmorra obtinguda per dissolució es concentra, alhora que es precipiten al fons algunes de les impureses, tals com el…
aigua-sal
Aigua carregada de sal, salmorra.
corned beef
Alimentació
Producte que és obtingut com a residu en la fabricació de l’extracte de carn.
Hom l’assaona amb salmorra, sucre i conservadors, i després és enllaunat i esterilitzat
mortadel·la
Gastronomia
Embotit gruixut (de 15 a 50 cm de diàmetre) fet amb carn de porc i de bou, capolades i barrejades amb petits daus de llard.
Hom el deixa uns quants dies en salmorra i el fuma durant una setmana, aproximadament
cabeç de la Sal
Dom diapíric (893 m) del municipi del Pinós de Monòver (Vinalopó Mitjà), que domina la vila pel SE.
Té fonts salabroses i importants jaciments de sal explotats des d’antic Modernament una companyia porta la salmorra per una canonada a les salines litorals de Torrevella
maó

maó
© Gadea Artesans
Gastronomia
Formatge de pasta tova, madurada, elaborat amb llet de vaca i quall animal, propi de Menorca.
El fogassó és submergit quaranta-vuit hores en salmorra abans d’iniciar el procés de maduració Antigament, hom emprava llet d’ovella i de cabra, quallades amb herba-col
formatge de Menorca

Formatge de Menorca
Alimentació
Formatge dur, cru i premsat, de forma quadrada amb els cantells arrodonits, elaborat a Menorca.
Hom fa coagular llet de vaca amb caseïna, i el producte és premsat Després hom el sala amb salmorra, al 10%, el fa madurar durant un mes i, finalment, és untat amb oli
manxego

Formatge manxego
Alimentació
Formatge cru, elaborat amb llet d’ovella feta prendre amb quall animal i treballat a 30°C.
La pasta és emmotllada, premsada i coberta amb salmorra durant dos dies Hom el fa madurar durant un mes, si fa no fa, a fi d’obtenir els tipus tendre, semisec i sec És produït especialment a la Manxa
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Pàgina següent
- Última pàgina