Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
tartrà
Enologia
Tartrat d’hidrogen i potassi que el most diposita en el fons i en les parets del cup, botes, etc., sota la forma d’una crosta cristal·lina rogenca.
tartrat d’hidrogen i potassi
Química
Pólvores blanques, de gust lleugerament picant, solubles en aigua i insolubles en alcohol, que hom obté per recristal·lització del tartrà.
Té aplicació en la indústria alimentària, especialment en enologia, en la preparació d’altres tartrats i en medicina És conegut amb el nom de crémor tàrtar
El gravat i les arts del llibre de l’època del barroc a la Il·lustració (I)
« En el nostre segle els gravats han arribat a un alt grau de perfecció i els nostres gravadors ens han donat tant gran nombre d’ells sobre tota classe de matèries, que es pot dir amb certesa que s’han convertit en els dipositaris de tot el més bell i més curiós del món » Tant de bo poguéssim fer nostres les paraules amb què l’acreditat teòric francès Roger de Piles glossava els gravadors contemporanis en el seu tractat L’idée du peintre parfait , publicat a París l’any 1699 En absolut es correspon, però, aquest panorama amb el de l’àmbit català, com tampoc no era comparable el nivell dels…