Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
triglicèrid
Bioquímica
Denominació genèrica dels èsters derivats del glicerol, de fórmula general
.
Els constituents més importants dels greixos naturals són triglicèrids estearina, oleïna, palmitina Alguns triglicèrids sintètics, com és ara la triacetina triacetat de gliceril, tenen també importància industrial
palmitina
Química
Triglicèrid de l’àcid palmític.
És un sòlid cristallí blanc que es fon a 65,5°C, soluble en èter i cloroform i insoluble en l’aigua Hom l’obté per l’esterificació de l’àcid palmític amb la glicerina És emprat en medicina i en les indústries del sabó i del cuir
tributirina
Química
Triglicèrid de l’àcid butíric.
És un líquid incolor, oliós, soluble en alcohol i èter, que bull a 315°C És emprada com a plastificant i aromatitzant
oleïna
Química
Oleïcultura
Triglicèrid de l’àcid oleic (glicèrid).
Forma part de la majoria de greixos i olis vegetals, constituint al voltant del 80% de l’oli d’oliva És un líquid oliós, més lleuger que l’aigua, que se solidifica a -5,5°C Hom l’obté dels olis vegetals refinats És emprada per a la preparació d’àcid oleic i com a lubrificant tèxtil
triestearilglicèrid
Bioquímica
Triglicèrid els grups acil del qual procedeixen de l’àcid esteàric.