Resultats de la cerca
Es mostren 46 resultats
orellana
Alimentació
Tros de préssec, albercoc o pera tallat en forma de cinta i assecat.
Hom les consumeix torrades al forn, com a condiment de viandes, per postres, etc
Instruccions per a la defensa i la provisió de la ciutat i la vegueria de Girona davant el pas de les Grans Companyies
Art gòtic
Data 30 d’octubre de 1365 El rei Pere el Cerimoniós tramet instruccions al bisbe de Girona, al noble Francesc de Cervià i al veguer Joan Berenguer de Rajadell per tal de procedir a la defensa de la ciutat i llocs de la vegueria davant l’arribada de companyies estrangeres al seu servei, de pas cap a la ciutat de Saragossa En Pere etc, al honrat pare en Christ lo bisbe de Gerona e als noble e amats nostres en Francesch de Cervià e en Johan Berenguer de Rajadell, cavallers, veguer de Gerona, salutem et dilectionem Com nós hajam procurat e tractat que alcuns grans barons e cavallers de les…
amanidor
Lloc on hom prepara i arregla les viandes.
farnat
Barreja de moltes viandes que formen un conjunt desagradable.
suflé
Gastronomia
Dit de les viandes preparades de manera que siguin esponjoses.
vironer | vironera
cremador
Lloc destinat a cremar-hi animals morts, viandes avariades, escombraries, etc.
viró
Entomologia
Larva que neix dels ous dipositats en les viandes per determinats insectes.
sobtar-se
Coure’s massa, superficialment, el pa, les viandes, etc, per excés de foc.