Resultats de la cerca
Es mostren 35 resultats
André Michelin
Industrial francès.
Juntament amb el seu germà Édouard, inventà i construí els primers pneumàtics desmuntables per a bicicletes i automòbils Patrocinà la publicació de guies turístiques i mapes de carreteres, que porten el seu nom
Compagnie Générale des Établissements Michelin
Economia
Holding
industrial francès fundat el 1863.
Agrupa més de 80 empreses, distribuïdes per diversos països, dedicades principalment a la fabricació de pneumàtics i cobertes de cautxú El 1985 tenia un volum de vendes de 5 191 milions de dòlars Estableix el control de les subsidiàries estrangeres a través de la filial Compagnie Financière Michelin , la qual posseeix el 85% del capital de la SAFE de Neumáticos Michelin , a l’Estat espanyol amb fàbriques al País Basc i a Castella
Concessió de les estrelles Michelin
Se celebra a Lisboa l’acte de concessió de les estrelles Michelin per a Espanya i Portugal Els restaurants catalans Cocina Hermanos Torres Barcelona i Restaurant Ricard Camarena València reben dues estrelles cadascun i sis més reben la primera estrella la Barra de Carles Abellan Barcelona, Oria Barcelona, Terra s’Agaró, El Xato Alacant, Beat Calp i Orobianco Calp Mantenen les tres estrelles el Celler de Can Roca, Lasarte i Àbac
Edouard Michelin, inventor del pneumàtic desmuntable
L’industrial francès Edouard Michelin inventa el pneumàtic desmuntable, precursor del pneumàtic modern
Jordi Cruz, principal guanyador de les estrelles Michelin a Catalunya
Jordi Cruz es converteix en el xef català actual amb més estrelles 5 quan el seu restaurant Angle en suma la segona També aconsegueixen estrelles els restaurants Aürt de Barcelona d’Artur Martínez Cinc Sentits, també de Barcelona, de Jordi Artal, i Deliranto de Salou de Josep Moreno
Jaume Santamaria i Puig
© Família Santamaria
Gastronomia
Cuiner.
Estudià dibuix tècnic L’any 1981 inaugurà al seu poble el restaurant El Racó de Can Fabes, que obtingué estrelles Michelin el 1988, el 1990 i el 1994, qualificació que fou el primer cuiner català a obtenir L’any 2000 aquest restaurant rebé quatre forquilles vermelles de la mateixa Guia Michelin Fou un important divulgador gastronòmic, i els seus plats partiren sempre de la tradició del país i d’un fort arrelament A més d’una collaboració setmanal a La Vanguardia 2001, publicà també en aquest diari el colleccionable La nostra cuina 2005, ambdós de gran ressò Organitzà exposicions…
Citroën
Automobilisme
Economia
Empresa francesa d’automòbils fundada el 1924, seguint la creada per André Citroën.
El 1934 l’empresa feu suspensió de pagaments L’empresa Michelin, un dels creditors, se’n feu càrrec, i n’augmentà la producció El 1951 la societat construïa 100000 vehicles l’any El 1965 absorbí Panhard i Levasor Després d’un apropament a Fiat, Michelin cedí la seva participació al grup Peugeot , que prengué el control de Citroën 1974, però mantenint la seva identitat i la seva gamma de producció
Carme Ruscalleda i Serra
© C. Ruscalleda
Gastronomia
Cuinera.
En acabar els estudis de comerç mercantil 1968 s’incorporà al negoci familiar, un comerç d’alimentació que el 1976 obrí una línia de menjars per a emportar El 1988, conjuntament amb el seu marit, Toni Balam, obrí el seu propi establiment, el restaurant Sant Pau a la seva vila natal El 1991 el restaurant obtingué la primera estrella de la Guia Michelin Espanya-Portugal, el 1996 aconseguí la segona i el 2005 la tercera fou el tercer establiment a Catalunya en obtenir tres estrelles Michelin El 2004 obrí el segon restaurant Sant Pau, a Tòquio, premiat el 2007 amb dues…
Albert Adrià i Acosta
Gastronomia
Cuiner i restaurador.
Collabora en molts dels projectes del seu germà, Ferran Adrià , alhora que ha desenvolupat una trajectòria pròpia Especialitzat en rebosteria, després d’un període amb el seu germà a El Bulli 1985-97 s’establí pel seu compte Entre altres projectes, el 2010 creà elBarri, un concepte global que inclou diversos restaurants, i el 2011 obrí a Barcelona els restaurants Tickets i 41º el qual tancà el 2014, que l’any 2013 obtingueren cadascun una estrella Michelin Posteriorment obrí els restaurants Pakta 2013 i Enigma 2017, també guardonats amb estrelles Michelin el 2014 i…
Joël Robuchon
Gastronomia
Xef francès.
Format al restaurant Relais, de Poitiers, el 1974 fou designat cap de cuina de l’Hôtel Concorde Lafayette, de París, i el 1976 la seva tasca en aquest restaurant fou reconeguda amb el títol de Meilleur Ouvrier de France El 1978 passà a encapçalar la cuina de Les Célébrités, a l’Hôtel Nikko de París El 1981 fundà en aquesta ciutat el seu propi restaurant, el Jamin, que obtingué un gran reconeixement amb tres estrelles Michelin 1984, i que regentà fins el 1994 Posteriorment fundà sota el seu nom, a França i en nombroses ciutats arreu del món Tòquio, Macau, Hong Kong, Las Vegas,…