Resultats de la cerca
Es mostren 109 resultats
brou
Alimentació
Líquid resultant de l’ebullició prolongada en aigua de diferents productes alimentaris, segons la natura dels quals hom parla de brou vegetal (fet amb hortalisses) o de brou de carn (fet amb carn, ossos, menuts, etc); és comuna la preparació casolana de brous mixts.
El valor calòric del brou és petit 100 cal/litre, puix que ho és el seu residu sec El valor dietètic radica en el seu contingut en peptones i aminoàcids solubles procedents de l’ebullició prolongada té un efecte aperitiu Atès l’elevat contingut en nitrogen dissolt, els brous són emprats en dietes on l’assimilació de nitrogen hagi de fer-se d’una forma planera
brou
Fitopatologia
Suspensió d’anticriptogàmics o insecticides emprada per a combatre flagells.
brou bordelès
Fitopatologia
Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb calç.
En la seva elaboració cal emprar la lletada de calç, que dóna més homogeneïtat al brou i evita alhora els efectes de la causticitat de la calç
brou arsenical
Agronomia
Brou insecticida preparat a base d’arseniats de plom i calci amb aigua i melasses.
brou deshidratat
Alimentació
Producte obtingut per barreja en forma deshidratada d’extrets de carn, d’hidrolitzats de proteïnes, d’extrets de llevat, de vegetals, de glutamat monosòdic, de greix, de sal i d’espècies en una proporció que doni per dissolució o ebullició en aigua una composició organolèptica o dietètica del mateix ordre que la del brou.
Per tal d’assegurar la qualitat d’aquesta composició, els codis alimentaris en regulen les proporcions, i així, a l’Estat espanyol, hom exigeix en els brous de carn, per exemple, un contingut mínim del 10% d’extret de la carn corresponent a la seva denominació, el 2,5% de nitrogen i un màxim del 65% de sal
brou sulfocàlcic
Fitopatologia
Insecticida i anticriptogàmic preparat a base de calç i sofre.
És emprat especialment en els tractaments d’hivern dels arbres fruiters contra la cotxinilla
brou borgonyó
Fitopatologia
Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb carbonat de sodi.
És poc emprat per raó de la seva poca adherència, que sovint hom millora mitjançant caseïnat de calci o qualsevol humectant
brou bufat
Alimentació
Líquid procedent de la cocció de les botifarres a la caldera.
Conté greix i altres substàncies extretes durant el procés
brou de cultiu
Biologia
Medi líquid emprat per al cultiu de molts microorganismes, generalment patògens, que consisteix en un brou esterilitzat que conté peptona, extret de carn, sal i, a vegades, sucre, sang, sèrum, etc.
farcellet de brou xinès
Gastronomia
Peça de pasta de la cuina xinesa en forma de farcellet, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida de gelatina de brou i carn, generalment de porc, que es consumeix cuita al vapor.
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina