Resultats de la cerca
Es mostren 10 resultats
còctel
© Mikhail Dudarev / Fotolia.com
Alimentació
Beguda obtinguda per la barreja de diferents begudes alcohòliques, de les quals almenys una sol ésser destil·lada, amb possible addició d’uns altres productes (aigua, sucre, rovell d’ou, suc de taronja, etc).
És preparat agitant tots els ingredients amb trossets de glaç dins un receptable adequat, la coctelera
còctel
Reunió social on hom beu còctel, que generalment té lloc al migdia o al vespre.
còctel de gambes
calafellvalo (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Preparació culinària que consta d’una barreja de peix i de marisc (o només de gambes), bullits i esmicolats, que se serveix en un bol o en una copa especial de doble fons damunt una capa d’enciam tallat menut i s’amaneix amb una salsa rosa a base de maionesa i quètxup.
S’acostuma a servir fresc al començament d’un àpat
còctel Molotov
Militar
Artefacte incendiari llancívol, consistent en una ampolla de líquid inflamable (benzina, alcohol), entorn del coll de la qual hom embolcalla un manyoc de draps xops del mateix combustible, els quals, una vegada encesos, en trencar-se el recipient n’inflamen la resta.
Fou molt emprat durant la Segona Guerra Mundial pel grup de resistents
neuroleptoanalgèsia
Medicina
Estat d’indiferència psíquica i repòs motor sense pèrdua profunda de la consciència.
Fou descrita per Mundeleer i De Castro 1959 Amb la utilització d’un tranquillitzant major neurolèptic a dosis altes i un analgèsic potent, s’aconsegueix una profunda sedació, analgèsia i esmorteïment neurovegetatiu En aquest estat el pacient resta conscient, amb una conducta com si fos aïllat de l’exterior, s’està immòbil i aparentment lliure de dolor En aquestes condicions té capacitat per a suportar intervencions quirúrgiques importants sense cap necessitat d’altre tipus d’anestèsia L’immediat predecessor de la neuroleptoanalgèsia fou l’estat d’hibernació produït pel còctel…
coctelera
Recipient en què hom agita els ingredients d’un còctel.
mojito
Alimentació
Còctel d’origen cubà que es prepara amb rom, suc de llimona, aigua, gel i sucre, i que hom sol decorar amb una branca de menta piperita.
crítica musical
Música
Criticar, del verb grec kríno, significa, primerament, ’separar’ i d’aquí ’decidir’ i ’jutjar'.
El crític és aquell que sap posar-se en la posició del jutge i decidir quina és la bona música, la bona interpretació Un dels principals objectius de la teoria de la crítica és intentar determinar qui és, en el fons, el jutge de la música, què és el que jutja i quin és el fonament del judici del crític Una de les respostes més freqüents és la següent "el jutge suprem i únic de la Música és l’oïda" BJ Feijoo Però cal veure en què consisteix aquesta oïda és històrica, social, individual, natural L’oïda com a jutge s’ha oposat tradicionalment a la vista, que veu les relacions dels elements…
arma
Militar
Instrument, especialment el fabricat a propòsit per atacar o defensar-se.
Segons llur finalitat, les armes poden ésser classificades en armes defensives , per a protegir individualment escut, arnès, casc, màscara antigàs, etc o bé collectivament antimíssils, etc, i armes ofensives , destinades a l’atac segons el maneig, les armes ofensives poden ésser armes de mà bastó, maça, porra, destral, tomahawk , alfange, alabarda, punyal, daga, etc i armes llancívoles o de tret , d’acció a distància de l’atacant segons el mètode de propulsió, les armes llancívoles o de tret es classifiquen en impulsades a mà fona, arpó, venable, llança, boleadoras , bumerang, bomba de mà,…