Resultats de la cerca
Es mostren 21 resultats
quefir
Alimentació
Llet fermentada acidoalcohòlica.
És un aliment líquid, escumós i de consistència cremosa, d’origen caucàsic
fondue
(CC0)
Gastronomia
Plat d’origen suís a base de formatges gruyère i emmental, que hom fon lentament en un cassó, acompanyats de vi blanc i aromatitzats amb kirsch.
Quan el formatge adquireix una consistència cremosa hom hi suca trossets de pa clavats a l’extrem d’una forquilla llarga joc de fondue També és anomenada fondue de formatge o fondue savoiana
iogurt
© Eulàlia Rius
Alimentació
Aliment obtingut per fermentació làctica de llet completa o descremada, normalment higienitzada, concentrada o no.
Els bacteris fermentadors inoculats Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus transformen la lactosa en àcid làctic, provocant la coagulació de la caseïna Té una consistència cremosa i espessa, que es fluïdifica en agitar-lo Originari dels Balcans, hom el prepara amb llet d’ovella, cabra o vaca És refrescant, nutritiu i útil en dietètica
tricomoniasi
Patologia humana
Infestació per protozous polimastigins del gènere Trichomonas
.
La més coneguda és la tricomoniasi vaginal , la qual només es manifesta en el 20% de dones parasitades és una vaginitis amb leucorrea abundant, cremosa, escumosa, de color groc, i amb sensació ardorosa i pruriginosa En l’home, la tricomoniasi es manifesta per una uretritis lleugera i asimptomàtica Hom efectua la diagnosi examinant una gota fresca de la secreció
mascarpone
Alimentació
Formatge llombard fet amb nata dolça, de textura cremosa, de color blanc i de gust suau.
almívar de llet
Alimentació
Menja que s’elabora amb llet ensucrada, deixant-la reduir a foc lent fins que adquireix una consistència cremosa.
colby
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta cremosa i gust suau i lleugerament dolç, originari de la ciutat nord-americana de Colby (Wisconsin).
kasseri
Alimentació
Formatge grec fet amb una barreja de llet d’ovella i de cabra, de pasta dura cuita, textura cremosa i de gust fort i salat.
càceres
Alimentació
Formatge extremeny fet amb llet d’ovella, de crosta de color ocre fosc i pasta blanca i cremosa, de tacte greixós, amb alguns forats repartits uniformement.
Pren el seu nom de la ciutat de Càceres
graviera
Alimentació
Formatge grec fet amb llet d’ovella, de cabra o de vaca, de pasta dura cuita i textura cremosa, madurat durant un període mínim de tres mesos i amb gust dolç i afruitat.