Resultats de la cerca
Es mostren 11 resultats
farcir
Omplir de carn trinxada i altres ingredients (un ocell, un pastís, etc).
profiterola
Gastronomia
Lionesa petita, farcida amb una preparació normalment dolça (crema o nata generalment) i recoberta amb xocolata desfeta tèbia.
Hom pot farcir-la també amb una preparació salada i aleshores sol acompanyar plats de carn o de caça
cresta
Pastisseria
Pasta de forma semblant a una cresta de gall, elaborada amb farina, ous, mantega i aigua, farcida i fregida.
Hom la pot farcir amb carn, peix, ous durs, olives, tonyina, tomàquet, etc, o bé amb crema, melmelada, etc
corísia
Botànica
Jardineria
Arbre caducifoli, de la família de les bombacàcies, ornamental, espinós, amb el tronc eixamplat a la base, fulles lanceolades i serrades, i flors rosades que apareixen abans que les fulles.
Originària del Brasil i el N de l’Argentina, als Països Catalans es fa als jardins de les zones litorals més càlides Els pèls sedosos que recobreixen les seves llavors s’utilitzen per a farcir coixins
anxova
© Fototeca.cat
Alimentació
Seitó adobat amb sal.
Des d’un punt de vista industrial, a l’hora de preparar les anxoves cal tenir en compte l’acció de la sal fenòmens de difusió i òsmosi, possible contingut d’impureses calcicomagnèsiques, temperatura de la salmorra, etc, els processos enzimàtics que menen a la degradació de les molècules proteiques i a la consegüent aparició de l’aroma i del gust, responsables del tast característic, i el possible progrés d’alteracions microbiològiques, fruit d’una deficient concentració de la sal L’estat inicial del seitó frescor, riquesa en greixos, etc és també important Les anxoves són consumides en forma…
embotir
Omplir atapeïdament (alguna cosa), especialment posant-la tibant, farcir.
trufa
Pastisseria
Mescla de nata batuda i xocolata fosa en parts iguals que hom empra en pastisseria per a farcir pastissos.
Eventualment pot contenir també algun licor, pólvores de pell de taronja, etc Aquesta trufa és anomenada també trufa crua , per a diferenciar-la de la trufa cuita, emprada en bomboneria
agulla d’enllardar
Agulla grossa proveïda d’un mànec, acabada en un cos semicilíndric, on és col·locada una llenca de cansalada, greix, etc, per a farcir la carn.
praliné
Pastisseria
Pasta semblant a la dels torrons, feta d’ametlles, o a vegades d’ametlles i avellanes o nous, etc, amb sucre i mel, emprada per a farcir bombons i altres pastissos.
crep
© MPG
Pastisseria
Galeta prima, cuita a la paella, feta d’una pasta de farina, aigua o llet, i ous, amb possibilitat, segons el tipus, d’afegir-hi mantega, licors, formatge o melmelada o, bo i doblegada o enrotllada, de farcir-la amb menges diverses.