Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
fasina
Bioquímica
Albúmina continguda en certes llavors, en certes escorces o en altres teixits vegetals caracteritzada pel fet de produir l’aglutinació dels eritròcits.
llegum
© Fototeca.cat
Alimentació
Botànica
Fruit dehiscent i monocarpel·lar que s’obre per la sutura ventral i pel nervi mitjà del carpel, característic de les lleguminoses.
Hom distingeix els llegums secs, que són les llavors de les lleguminoses que, com ara els cigrons, les mongetes, les faves, els pèsols, les soies, els tramussos i les llentilles, es poden conservar d’una estació a l’altra Hom els consumeix en gran quantitat, a causa de llur gran poder nutritiu, el baix preu i la facilitat de conservació Els fruits madurs es deixen assecar a la planta, i, un cop secs, hom en separa les llavors i les fa assecar al sol Els llegums verds s’han de consumir frescs, i generalment hom se'ls menja amb beina i tot, com ara les mongetes tendres, les faves tendres i…
aglutinina
Bioquímica
Cada una de les substàncies d’origen vegetal que, com la fasina
, introduïdes en el plasma sanguini, actuen d’anticossos i aglutinen els eritròcits.