Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
fosfatació orgànica
Tecnologia
Fosfatació d’una superfície metàl·lica que es produeix a temperatura ambient i de manera simultània al desgreixatge, que s’aconsegueix per immersió de la peça que es vol tractar en una solució composta d’un polifosfatorgànic, dissolvents i una resina diluïda.
En la fosfatació orgànica no és necessari el rentatge previ de les peces amb aigua ni les operacions posteriors d’esbandida, per la qual cosa no es generen llots contaminants Segons algunes fonts, la forma anglesa plaforization és una denominació comercial
filferro
Tecnologia
Fil d’acer dolç, d’una gran flexibilitat i una gran tenacitat, obtingut per trefilatge.
Prèviament a cada trefilatge hom sotmet l’acer a un procés de fosfatació i de recuita per tal d’augmentar-ne la plasticitat La darrera operació d’aquest procés acostuma a ésser una recuita, per tal d’eliminar l’acritud del metall, i a vegades hom el galvanitza o l’estanya, per protegir-lo de la corrosió
vi
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…