Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
oli de fusel
Química
Oleïcultura
Subproducte obtingut de la fermentació etílica de glúcids.
Hom l’anomena també flegma És constituït per una mescla d’alcohol isopentílic de 2-metil-1-butanol, d’alcohol isobutílic i d’alcohol n -propílic, i de petites quantitats d’altres alcohols, èsters i aldehids Hom l’obté en la destillació fraccionada de l’alcohol etílic de fermentació, en els anomenats productes de cua Bull entre 122°C i 138°C i la seva olor és deguda a la presència de l’alcohol isoamílic Es troba en quantitat petita però significativa en begudes espirituoses
flegma
Química
Darreres porcions del destil·lat obtingudes en la destil·lació de l’etanol en brut.
Hom l’anomena també cues o oli de fusel
alcohol isobutílic
Química
Alcohol primari present en l’oli de fusel.
Bull a 108°C i és emprat com a solvent de pintures i vernissos i en l’obtenció d’essències
àcid heptanoic
Química
Àcid gras que ocorre en l’oli de fusel i que també ha estat identificat en alguns olis enrancits.
Hom l’obté per oxidació de l’heptanal
alcohol amílic de fermentació
Química
Mescla de 3-metil-1-butanol i 2-metil-1-butanol, general ment en proporcions veïnes de 85-15, obtinguda rectificant oli de fusel i recollint la fracció que destil·la entre 128 i 132 °C.
D’olor desagradable, és emprat sobretot com a dissolvent, per a la preparació d’èsters amílics, per a la síntesi de productes farmacèutics i com a gelatinitzant d’explosius És molt més tòxic que l’alcohol ordinari i la seva presència en certs aiguardents contribueix notablement a llur toxicitat