Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
humectació
Tecnologia
Operació de conferir a l’aire, a un teixit, etc, un grau d’humitat determinat.
condicionament
Alimentació
Tecnologia
Operació d’humectació controlada del blat.
Aquesta és seguida d’un temps més o menys llarg de repòs abans de la molta, a fi de posar-lo en bones condicions físiques i provocar directament o indirectament certs canvis estructurals que facilitin de separar després el segó de l’endosperma per obtenir una farina més blanca Pot ésser efectuada en fred o bé per acció de la calor humida En aquest darrer cas, el tractament és dut a terme amb l’ajuda d’aparells especials anomenats condicionadors , amb els quals hom aconsegueix alhora de millorar les qualitats panificables de la farina
humectant
Química
Tecnologia
Substància que disminueix la tensió superficial i augmenta la capil·laritat de l’aigua, i que és emprada per a facilitar la humectació, especialment de teixits.