Resultats de la cerca
Es mostren 79 resultats
paella
© C.I.C-Moià
Gastronomia
Plat d’arròs sec amb carn (pollastre, porc, salsitxes), peix (calamars, sípia), marisc (musclos, llagostins), llegums (mongetes, pèsols), hortalisses (ceba, all, tomàquet) i condiments (safrà), típic del País Valencià.
paella
© Fototeca.cat
Alimentació
Estri de cuina, de metall, en forma de vas rodó ample i de poca fondària, amb un mànec llarg o amb dues nanses petites, que serveix per a fregir i coure viandes.
forats de Paella
Forat del municipi d’Alfara de Carles (Baix Ebre).
cançó de la paella
Història
Música
Himne revolucionari, conegut també generalment amb el nom de Xirivit, que cantaven els revoltats de la Jamància, a Barcelona, l’any 1843.
orinal pla
Orinal baix de vores i allargat per a usar-lo els malalts sense llevar-se del llit.
pipa
© Patrick Harvey
Micologia
Bolet típicament en forma de pipa, de la família de les poliporàcies, de 10 a 20 cm, de consistència dura, de color de caoba o bru purpuri, lluent, amb el capell amb solcs concèntrics i sovint amb una vora ocràcia o groguenca.
Normalment és lignícola, però a vegades és terrícola
truita
Harry Macias - Fotolia.com
Gastronomia
Ou o ous batuts i fregits a la paella, sols (truita a la francesa) o amb altres menges: mongetes i botifarra (truita catalana), sardines (truita balear), hortalisses (truita jardinera), fetge de gallina i mantega, carxofes, bolets, patates, gambes, etc.
Hom la plega en forma oblonga, talment que cruegi per dintre especialment la truita a la francesa, o bé, girant-la i coent-la per cada costat, hom li dóna la forma circular de la paella
torradora
Llar
Instrument per a torrar alguna cosa.
Ordinàriament consisteix en una planxa en forma de paella, de cilindre, etc, amb forats
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Pàgina següent
- Última pàgina