Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
vi de Beaujolais
Enologia
Denominació d’origen del vi recol·lectat al sector oriental del Beaujolais, classificat dins el tipus borgonya.
En volum representa uns 600 000 hl, produïts en una superfície d’aproximadament 20 000 ha La varietat que el produeix és la gamay , i els vins, amb predomini dels negres i els rosats Juliénas, Morgon, etc, són sempre lleugers, secs i de poca graduació 11-12° L’actual xarxa de cooperatives garanteix un vi de qualitat mantinguda És molt apreciat també el vi jove, de l’any beaujolais nouveau
cariñena
Enologia
Nom genèric amb què hom designa els diversos vins produïts al Campo de Cariñena.
bordeus
Enologia
Nom genèric amb què hom designa els diversos vins produïts a la regió de Bordeus (Sauternes, Graves, Mèdoc, etc).
Codorniu SA
Enologia
Empresa dedicada a la producció vinícola fundada l’any 1551, amb seu central a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).
Dirigida des dels orígens per la família Raventós, que n’és la propietària, l’activitat vinícola de la casa pairal es remunta al segle XVI a mitjan segle XVII una pubilla, Anna Codorniu, també de família vinyatera de la comarca, es casà amb Miquel Raventós El 1872 Josep Raventós i Fatjó hi inicià l’elaboració de vi escumós o xampany conegut a Catalunya amb la denominació de cava des de la segona meitat dels anys vuitanta del segle XX, i el seu fill Manuel Raventós donà el gran impuls a l’empresa Raventós i Codorniu , que posteriorment passà a dir-se Codorniu SA Els anys noranta del segle…
borgonya
Enologia
Nom genèric amb què hom designa els diversos vins produïts a l’Alta Borgonya (Côte d’Or), a la Baixa Borgonya (Chablis, Irancy), al Mâconnais i al Beaujolais.