Resultats de la cerca
Es mostren 15 resultats
torrar
Escalfar al foc (una substància) fins a canviar-ne el color o la textura, fins a fer-ne separar els elements volàtils.
torrar-se
Indústria tèxtil
Variar el seu matís el color d’una roba, per efecte de la calor, en assecar-la en la màquina de bombos.
descafeïnament
Alimentació
Química
Operació a què són sotmesos els grans de cafè a fi d’eliminar-ne la cafeïna i suprimir-ne les possibles accions fisiològiques no convenients sense canviar-ne les característiques organolèptiques.
El procés més primitiu consisteix a hidratar el gra verd, acidificar i extreure la cafeïna amb dissolvents orgànics, assecar el gra per eliminar-ne el dissolvent i torrar-lo Una millora del procés és extreure la cafeïna amb aigua calenta 93°C i després separar-la'n amb dissolvents orgànics a fi que aquests no estiguin en contacte amb el cafè La cafeïna extreta és utilitzada en la indústria farmacèutica
torradora
Llar
Instrument per a torrar alguna cosa.
Ordinàriament consisteix en una planxa en forma de paella, de cilindre, etc, amb forats
torradora
Electrònica i informàtica
Tecnologia
Aparell, generalment elèctric, per a torrar llesques de pa.
Sol dur incorporat un temporitzador
solsir-se
Torrar-se un menjar fins que resta sense suc.
castanyera
Paella plena de forats, per a torrar-hi castanyes.
drassana
© Fototeca.cat
Transports
Establiment vora la mar o vora el riu on són fabricats i reparats els vaixells.
Reconstrucció d’una drassana romana del segle II dC Des dels primitius rais fins als actuals transatlàntics, la construcció naval ha evolucionat molt i, doncs, semblantment s’ha esdevingut amb les drassanes Llur forma més rudimentària aparegué quan la construcció de vaixells adquirí una gran importància i es féu especialitzada, com s’esdevingué amb els antics egipcis, els fenicis i els grecs Bé que durant el segle XVIII hom començà a bastir embarcacions de mides considerables, és des de la segona meitat del segle XIX, amb l’aplicació de l’acer i la introducció de la màquina de vapor, quan es…
taro
Corel
Alimentació
Tubercle del taro, aliment bàsic dels polinesis, els quals, després de torrar-lo o coure’l per destruir un glucòsid que conté, preparen el poi, massa pastosa amilàcia, de gust una mica àcid però agradable.