aeroport de Lleida-Alguaire

Aeroport situat al municipi d’ Alguaire (Segrià), a quinze km de Lleida .

Ocupa una superfície d’unes 367 ha, la longitud de la pista és de 2,5 km i l’amplada de 61m. Té capacitat per a realitzar 14 operacions per hora. La terminal ocupa 4 000 km 2 , i té una capacitat per a 400 000 passatgers i una capacitat operativa de fins a 3 500 tones l’any.

El seu principal objectiu és facilitar la interconnexió de les terres de Ponent amb els principals aeroports d’Europa i d’Àfrica del nord, tant per al transport de mercaderies, els desplaçaments turístics al Pirineu i la costa catalana, i també reduir la dependència de la regió d’altres aeroports.

La seva situació connecta amb vies de comunicació estratègiques (autopistes A2, AP-2 i AP-7, autovies N-230 i C-26 i TGV). La construcció fou iniciada a l’estiu de l’any 2007, i la inauguració tingué lloc el 17 de gener de 2010, bé que els vols comercials no s’iniciaren fins divuit dies més tard. En el moment de la inauguració era l’únic aeroport la titularitat del qual corresponia a la Generalitat de Catalunya, bé que hom en preveia el traspàs de la gestió a una companyia privada.

Hi operen les aerolínies Ryanair , Vueling  i Air Nostrum . Al desembre de 2011 obtingué l’autorització del govern espanyol per a operar amb vols amb origen o destí a qualsevol punt del món.