Diari de Balears

dBalears

Diari publicat a Palma des de l’1 de maig de 1996.

Primer diari publicat a les Balears íntegrament en català des del 1939, té l’origen en el diari Baleares. Pertany al grup Serra. Dirigit per Miquel Serra, és un diari d’informació general, amb una atenció especial a l’àmbit illenc.

L’any 2008 hom dugué a terme una remodelació formal i d’ampliació de continguts i seccions, amb especial incidència en la versió digital, que incorporà eines d’interacció amb els lectors, renovació que anà acompanyada del canvi de capçalera per l’actual, dBalears.

Publica també el suplement setmanal de cultura L’Espira. Ha editat col·leccionables, entre els quals hi ha Turisme i societat i Guia dels pobles de Mallorca, a més dels fascicles de l’Atles d’història de Mallorca de la Gran Enciclopèdia de Mallorca i els volums de la col·lecció “Bibilioteca d’Escriptors Mallorquins”, en col·laboració amb el Consell de Mallorca i amb la Banca March.

El 1997 instituí el premi Primera Plana per a persones i institucions destacades en la defensa de la llengua i la cultura de les Illes. El 1996, el seu editor, Pere Serra, rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El novembre del 2011 inicià la col·laboració amb el diari Ara, per la qual es venien les dues capçaleres juntes i dBalears deixava de publicar la informació general de Països Catalans, la d’àmbit estatal i la internacional, de la qual informava l’Ara. Hom hi incorporà, a més, els suplements d’ambdues capçaleres.

El 22 de maig de 2013 fou clausurada la versió en paper del Diari de Balears, a la qual prengué el relleu des de l’endemà el diari Ara Balears, impulsat pel grup Serra i pels periodistes i empresaris del diari Ara, i el Diari de Balears passà a tenir únicament versió digital, el dbalears.cat. Per encàrrec del grup Serra, l’any 2015, l’Associació Ona Mediterrània s’encarrega de l’edició digital del diari.