Oleguer Sarsanedas i Picas

(Glasgow, Escòcia, 31 de març de 1950)

Escriptor.

Fill de l’escriptor Jordi Sarsanedas i Vives, es llicencià en ciències polítiques a la Universitat d’Oxford. Ha col·laborat a Serra d’Or, a Set Dies i l’Avui. El 1978 fou nomenat cap del Servei d’Informació i Promoció de la Joventut del Departament d’Ensenyament i Cultura de la Generalitat provisional de Catalunya. Posteriorment treballà a Difusora International, empresa vinculada a l’editorial Seix Barral.

L’any 1983 s’incorporà a les Emissores de la Generalitat, d’on fou cap de programes especials i director de relacions internacionals, i dirigí el projecte i la posada en marxa de Catalunya Música. El 1988 fou nomenat subdirector de l’àrea de programes de Televisió de Catalunya, de la qual fou director de Programes (1990-1996).

Posteriorment, fou director editorial d’Editorial Planeta-Llibreries i director de Continguts del grup Mediapro. El 2001 s’incorporà al Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004 com a director de Programació, portaveu i responsable de les relacions amb els mitjans de comunicació.

El 2005 fou nomenat director de Catalunya Ràdio, càrrec en el qual fou confirmat el maig del 2008 però substituït al juny de l’any següent per Ramon Mateu, i passà a ocupar el càrrec de responsable de les noves plataformes tecnològiques de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fins a l’abril del 2011.

Com a escriptor és autor de les obres de narrativa Tots els ocells del món (premi Puig i Llensa 1975), L’encanteri (1974), L’art de l’impossible (1991) i La síndrome de Pearson (1991).

Li ha estat concedit el títol de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres del govern francès (1991).