Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
cel·lobiosa
Bioquímica
Disacàrid resultant72800 de la hidròlisi de la cel·lulosa.
No és dóna lliure en la natura És soluble en aigua i és reductor
trehalosa
Bioquímica
Disacàrid no reductor format per dues restes de d-glucosa.
Es presenta en l’hemolimfa de molts insectes
lactosa

Lactosa
Bioquímica
Disacàrid natural que per hidròlisi lliura d-galactosa i d-glucosa.
Sintetitzada a les glàndules mamàries, és present, com a única font natural coneguda, a la llet dels mamífers Quan la llet és fermentada per bacteris, com ara els lactobacils, es transforma en àcid làctic acidosi làctica És emprada en la preparació de llet polvoritzada per a lactants i malalts i com a excipient en la fabricació de comprimits
condrosina
Bioquímica
Disacàrid reductor, soluble en aigua i àcids diluïts, constituent principal dels àcids condroïtinasulfúrics.
sacarosa
Bioquímica
Disacàrid de la glucosa i la fructosa, conegut també com a sucre de canya
.
La seva hidròlisi inversió, catalitzada per la invertasa, dóna una mescla dels seus components sucre invertit de rotació òptica de signe oposat levo al sucre original dextro És biosintetitzat a partir de glucosa i fructosa mitjançant l’aportació d’energia de l’ATP i de l’UTP Diversos èsters de la sacarosa laurats i estearats són emprats com a additius alimentaris emulsionants humectants i tensioactius en el rentatge de vegetals, com a antiesquitxants i antiespumants i per a evitar la deterioració del pa
quitobiosa
Bioquímica
Disacàrid resultant de la hidròlisi de la quitina i derivat de la cel·lobiosa per substitució dels hidroxils en posicions 2 pels grups n-acetilamino.