Resultats de la cerca
Es mostren 34 resultats
antioxidant natural
Bioquímica
Qualsevol substància dotada de propietats antioxidants present en productes orgànics naturals.
Els antioxidants naturals més potents i importants són els tocoferols tocoferol, les lecitines lecitina, l’àcid ascòrbic, els tanins taní i les gomes resina goma resina
lactosa

Lactosa
Bioquímica
Disacàrid natural que per hidròlisi lliura d-galactosa i d-glucosa.
Sintetitzada a les glàndules mamàries, és present, com a única font natural coneguda, a la llet dels mamífers Quan la llet és fermentada per bacteris, com ara els lactobacils, es transforma en àcid làctic acidosi làctica És emprada en la preparació de llet polvoritzada per a lactants i malalts i com a excipient en la fabricació de comprimits
glutatió
Bioquímica
Tripèptid natural glutamil-cisteïl-glicina.
Es deshidrogena fàcilment i passa a disulfur aquesta reacció és una oxidació reversible i per això el glutatió actua com a sistema redox biològic
d-mannosa
Bioquímica
Monosacàrid natural del grup de les aldohexoses.
És present a la natura polimeritzat en el vori vegetal, del qual hom l’obté per hidròlisi És present en els animals en forma lliure o com a component de glicoproteïnes En dissolució es presenta en dues formes anomèriques Per reducció es transforma en d -mannitol i es degrada per glucòlisi, després de la fosforilació prèvia a d -mannosa-6-fosfat i isomerització d’aquest a d -fructuosa-6-fosfat Redueix el licor de Fehling i fermenta per acció dels llevats
hidroxiprolina
Bioquímica
Aminoàcid hidroxilat natural, present principalment en el col·lagen.
xilosa
Bioquímica
Aldopentosa l’estructura de la qual deriva de la treosa.
La d -xilosa és un monosacàrid natural
isoprè
Bioquímica
Subproducte de l’obtenció del butadiè a partir del petroli que és present en molts productes vegetals i animals.
És l’elastòmer principal del cautxú, el cautxú natural
heterodúplex
Bioquímica
Conjunt de dues cadenes d’àcid nucleic totalment o parcialment complementàries, que inicialment no estaven unides.
Es poden formar de manera natural per la unió de cadenes que provenen de diferents cromosomes homòlegs durant la recombinació gènica de la meiosi
bacteriofeofitina
Bioquímica
Substància resultant del tractament amb àcids de la bacterioclorofil.la.
Té la mateixa estructura que aquesta amb la diferència de la substitució del magnesi per dos hidrògens No ha estat trobada en estat natural
ornitina
Bioquímica
Aminoàcid no essencial que correspon a la fórmula NH2 (CH2)3 CH(NH2) COOH.
L’isòmer natural, L+ornitina, és soluble en l’aigua i l’alcohol i es fon a 140°C L’ornitina és produïda per l’organisme a partir de l'arginina, no formant part de la constitució de les proteïnes