Resultats de la cerca
Es mostren 40 resultats
química dels aliments
Alimentació
Química
Part de la bromatologia que estudia la composició, l’estructura i les propietats dels aliments i llurs variacions degudes a la tecnologia, al condicionament i a la utilització.
fitoquímic
Química
Qualsevol de les substàncies químiques que es formen en el metabolisme secundari de les plantes.
Són les responsables del color i les propietats organolèptiques dels vegetals, i també tenen una funció de defensa Pertanyen als grups dels terpens, fenols, tiols i liganans Més comunament, el terme es fa servir per a designar aquelles substàncies químiques vegetals que tenen activitat biològica Sovint acompanyen els aliments vegetals sense ser nutrients Es prenen amb aliments, diferents preparats de plantes medicinals o complements alimentosos
oli de parafina
Farmàcia
Química
Parafina líquida.
És emprat, no sempre amb autorització, per a millorar l’aspecte de certs aliments abrillantament d’arròs i de cafè
nitrosamina
Química
Cadascuna d’aquelles substàncies que contenen el radical =N-N=O, com a resultat de la reacció entre l’àcid nitrós i les amines secundàries.
En la indústria alimentària sovint es produeixen en reaccionar els nitrits amb les amines presents en els aliments Hom ha determinat que tenen propietats cancerígenes
Franz Soxhlet
Química
Químic alemany.
Féu recerques sobre l’esterilització de la llet mitjançant l’aparell que duu el seu nom, la refinació del sucre, la conservació dels aliments, etc
àcid màlic
Química
Hidroxiàcid dicarboxílic que en la seva forma isomèrica levogira és present en les pomes, les cireres, els tomàquets i altres fruits.
El 1923 McKenzie n'aïllà les formes d i dl , i alhora en separà la mescla racèmica Hom l’empra en medicina i, com a additiu alimentari, per a acidificar els aliments
melassa
Química
Substància xaroposa, de color fosc i sabor dolç, que resta com a residu de la cristal·lització del sucre de canya o de bleda-rave.
Conté el 85% de matèries seques, amb el 40-60% de sucre És emprada en la fabricació del rom i com a additiu d’aliments per al bestiar, per augmentar-ne el valor nutritiu
acetat de sodi
Química
Cristalls incolors, eflorescents, solubles en l’aigua, que es fonen a 324°C.
Forma un trihidrat que es fon a 58°C Hom l’obté per neutralització de l’àcid acètic amb carbonat sòdic i és emprat com a intermedi en síntesi, com a mordent, deshidratant, conservador per a la carn i amortidor del pH per a aliments
propionat
Química
Qualsevol sal o èster de l’àcid propiònic.
Els propionats alcalins, principalment el sòdic, són emprats com a fungicides tant en la conservació d’aliments com en medicina D’altra part, els èsters d’alcohols de cadena curta són líquids emprats com a dissolvents per a derivats de cellulosa, laques, pintures i vernissos, i com a aromatitzants
carbonat de potassi
Química
Pólvores blanques deliqüescents, solubles en l’aigua, on donen solucions bàsiques, i insolubles en alcohol, que es fonen a 891°C.
Hom l’obté principalment per carbonatació de l’hidròxid Troba aplicació en la fabricació de vidres i ceràmiques especials, com a deshidratant, additiu alcalí per a aliments i cosmètics i en la fabricació de tubs de televisió A causa del seu cost, és substituït en moltes aplicacions pel carbonat sòdic, més barat